Pozor na podvodné nabídky pronájmu bytů!

Byt v centru města nebo jeho blízkém okolí. Cena za pronájem, oproti ostatním nabídkám, více než přijatelná. Text nabídky, za který by se styděl i žák prvního stupně základní školy a fotogalerie plná snímků načančaného bytu, ve kterém by chtěl bydlet snad každý. Přesně takhle vypadají nabídky podvodníků, na které se snaží lákat zájemce toužící po levném pronájmu hezkého bytu.

“Fantastická byt 1 + kk. Příjemná a klidná lokalita a přesto zařízený uprostřed města.! kompletní Moderní plně zařízený byt je 35 m² a zahrnuje vstupní halu, koupelnu se sprchovým koutem, WC, kuchyň, plná vana a skříň. Obývací pokoj s manželskou postelí a rozkládací pohovka, kabelová TV a internet.”

fake_pronajem  fake_pronajem2

Podvodníci svými nabídkami míří do velkých měst, kde logicky očekávají vyšší poptávku a kupní sílu případných zájemců. Nejčastěji se tedy jedná o nabídky pronájmu bytů v Brně a Praze. Nelze ale vyloučit, že se objeví i podvodný inzerát s nabídkou pronájmu v jiném velkém městě.

Pokud o byt někdo projeví zájem, dočká se odpovědi od zahraničního majitele. Ten byt zdědil po babičce, koupil jako letní byt, pořídil si jej když tady pracoval nebo třeba pro syna, který u nás studoval. Ať už bude vymyšlená historka jakákoliv, v současnosti už majitel byt nepotřebuje a rád jej levně pronajme. Jedinou podmínkou je zaslat předem zálohu nebo kauci. Teprve potom nějaký kurýr doveze klíče, případně i smlouvu. Do té doby zájemce byt, majitele (nebo jeho zástupce) ani smlouvu neuvidí.

Pokud vás jako zájemce neodradí, že pronájem je podezřele výhodný, nepřijde vám zvláštní znění inzerátu ani příběhy údajného majitele, pak podvodník odvedl “dobrou” práci a získal si vaši důvěru. V žádném případě ale nikdy neposílejte předem zálohy někomu, koho jste ani neviděli. Za byt, který jste také nikdy neviděli a nedělejte to ani před podpisem řádné nájemní smlouvy.

Na našem serveru si můžete soukromý inzerát podat zdarma. Je možné si u nás podat také inzerát s poptávkou po nájemním bydlení. To znamená, že případný útok by teoreticky mohl přijít i přes náš odpovědní formulář. Případné podvody nám prosím hlaste. Můžete k tomu použít přímo formulář k hlášení závadných inzerátů v detailu nabídek nebo se obraťte na naši helpline. Takové nabídky samozřejmě mažeme, bohužel se ale může stát, že některá z nich na server přesto projde.

Mohlo by vás zajímat:

Pozor na podvodné inzeráty. Buďte opatrní a snižte riziko na minimum
Prodáváte věci přes inzerát? Pozor na podvodné nabídky ze zahraničí
Počet podvodů na internetu vloni vzrostl o více než 30 %


Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *