10 fotografií, které prodají vaše auto

Prodáváte auto? Ať jste soukromý prodejce nebo autobazar, určitě chcete auto prodat rychle. Jak to udělat? Jak psal nedávno Adam, rozhodně pomůže video inzerce. A co fotografie?

Z našich údajů vyplývá, že uživatelé nejčastěji prohlížejí u inzerátů aut prvních 10 fotek. Potom jejich zájem upadá. Jak těch deset fotografií co nejlépe využít?

Příprava

Není nutné mít profesionální techniku za destítky tisíc. Při dobrém světle pořídíte pěkné fotky auta i s běžným kompaktem, který máte doma. Jako provizorní stativ při troše šikovnosti poslouží i obyčejný smeták.

Než se pustíte do focení, věnujte chvíli přípravě. Rozmyslete si, kde a kdy budete fotit. Zkuste fotit za slunečného dne ráno nebo k večeru, kdy bude auto dobře osvětleno a světlo zároveň nebude moc ostré. Vyberte si místo, kde nebude v pozadí příliš rušivých věcí, které mohou odvádět pozornost. Nefoťte proti světlu.

Na focení připravte také auto. Dobře jej ukliďte, umyjte a naleštěte – chcete, aby vypadalo co nejlépe. Pokud máte na vozidle prodejní leták nebo cenovku, na focení ji sundejte. Nepůsobí to příliš dobře. Navíc nebudete muset při každé případné změně ceny fotit auto znovu.

Fotíme auto pro inzerát

Máte vše připraveno? Zde je návod na 10 fotek, které doporučujeme udělat:

1. fotka – auto šikmo zepředu
Použijte optický zoom a couvněte od auta tak, aby bylo v záběru celé. Zkuste pootočit přední kola. Z tohoto pohledu lze pořídit velmi atraktivní obrázky.

2. fotka – auto zepředu
Narovnejte přední kola a vyfoťte auto přímo z předního pohledu. Zkuste pořídit fotku z menší výšky (třeba v mírném podřepu).

3. fotka – interiér auta z pohledu řidiče
Zoom stáhněte na minimum a pořiďte širokoúhlý záběr interiéru z pohledu řidiče. Lidé, kteří kupují auto, jej budou také řídit. Ukažte jim, v jakém prostředí.

4. a 5. fotka – auto z boku
Vyfoťte auto z boku. Pak jej otočte a zaparkujte na stejném místě. Vyfoťte auto z druhé strany. Otáčení zabere jen chvilku a nebudete muset fotit proti světlu.

6. fotka – auto šikmo zezadu
Auto nyní stojí obráceně, takže fotíte ze stejného místa a stejným způsobem, jako při první fotografii.

7. fotka – auto zezadu
Opět stejně jako u druhé fotografie. Pokud máte spoilery nebo pěknou koncovku výfuku, uvidí je kupující nejlépe právě na této fotce.

8. – 10. fotka – zvláštnosti
Ukažte kupujícím, čím se vaše auto liší od ostatních. Máte pěkná alu kola? Vyfoťte je. Jezdíte na LPG ? Vyfoťte LPG nádrž. Máte velký zavazadlový prostor? Zvláštní úpravy interiéru? Vyfoťte je. Nezapomeňte také na vady na kráse. Pokud je auto poškrábané nebo “ťuknuté”, vyfoťte to také. Dejte kupujícím najevo, že nemáte co skrývat.

10 fotografií samozřejmě není limit. U nás si můžete k inzerátu přidat fotek, kolik chcete. Jen myslete na to, aby obrázky, které uvidí uživatel mezi prvními, vypověděly o autě co nejvíce.

Máte již nafoceno? Nyní stačí jen podat inzerát a vyhlížet první zájemce.

Přeji hodně štěstí při prodeji.


Komentáře 2

  • Honza

    říká:

    Děkuji za doplnění. Čím je nabízený vůz starší, tím je pohled do motorového prostoru zajímavější. U novějších aut najdeme pod kapotou většinou bohužel jen šedý plastový kryt. Pokud tedy nejde o sportovní auto – tam je samozřejmě fotka motoru téměř povinností :-)

  • kolemjdoucí

    říká:

    ještě bych doplnil – foto motorového prostoru

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *