Prodáváte věci přes inzerát? Pozor na podvodné nabídky

Zveřejněný inzerát vždy obsahuje i kontaktní údaje, které jsou bohužel neodolatelným lákadlem pro rozesilatele nevyžádaných zpráv. Existuje spam, který je v podstatě neškodný a maximálně vás okrade o trochu času, přinejhorším vás rozčílí. Bohužel ale existují i zprávy, které se tváří jako výhodná nabídka a přitom se vás jejich pisatel snaží jen bezostyšně okrást.

Ve starším článku jsem se věnoval přímo podvodným inzerátům, u kterých se vás nabízející snaží nalákat k nákupu zboží inzerovaného za zajímavou cenu. Po odeslání platby ale nikdy žádné zboží nepřijde. U spamu v odpovědích na inzerát to funguje obráceně. Podvodník reaguje na vaši nabídku. Většinou je “ochoten” zaplatit více než jste požadovali. Poté se zboží odesílá dříve než jsou peníze na účtu nebo se z vás pokusí vytáhnout citlivé údaje (zejména údaje o vaší platební kartě).

Většinu emailů odchytí náš filtr a k uživatelům se vůbec nedostanou, některé přesto projdou až ke svému cíli. U kontaktních telefonů zase hrozí, že se spammer pokusí kontaktovat svou oběť pomocí mobilních aplikací jako je třeba WhatsApp. Bohužel existují i případy, kdy důvěřivější uživatelé dotáhnou celou transakci až do (pro ně) hořkého konce.

Takový spam má různé podoby. Ještě před pár lety byla většina těchto zpráv v angličtině, což samo o sobě spoustu lidí od další komunikace odradí. Anglicky psané odpovědi chodí stále, dnes se ale většinou o text postará překladač. Ten už je tak dobrý, že jsou zprávy skoro k nerozeznání od textu psaného živým člověkem. Mohou vypadat třeba takto:

1. Zprávy (email, whatsApp), které jsou psané anglicky

“Hi, how much is the price of this laptop in us$ value?please reply Cheers, Mrs Sandra”
“Dear Seller, I saw your advert of Camera placed on https://www.avizo.cz and i am interested in buying it, please kindly get back to me if is available Mr. Kohei“

2. Zprávy (email, whatsApp) s českým textem vytvořené pomocí překladače

“Dobrý večer, ráda bych se dozvěděla více o Vašem inzerátu. Dejte mi prosím číslo nebo email. ” “Dobrý den, viděla jsem váš inzerát. Stále na prodej?” nebo prostě jen jednoduchá věta “je tento produkt ještě dostupný?”

Ve všech případech se jedná o spam, jehož jedinou úlohou je vzbudit váš zájem a vtáhnout vás do následné komunikace. Jakmile zareagujete, následuje pohádka o tom, že syn zrovna potřebuje nabízený notebook ke studiu nebo třeba dcera telefon k narozeninám, které má už příští měsíc. Nabídnutá cena bude zajímavě navýšena, abyste získali pocit, že celý obchod bude opravdu výhodný a podvodník vás tím patřičně navnadil.

podvodná odpověď na inzerát
Adresa se tváří jako oficiální email platební služby paypal (paypal.com). Ve skutečnosti jde o účet na freemailové službě gmail.com – jasný podvod.

Pak následuje žádost o vaše bankovní údaje a nakonec žádost o zaslání zboží proti potvrzení o provedení platby. Může jít o potvrzení z banky nebo nějaké zavedené platební brány. Každopádně toto potvrzení bude pravděpodobně falešné. V jiných případech se z vás pokusí falešný zájemce vytáhnout přes odkaz na platební brány vaše osobní údaje. Tyto odkazy vedou na podvodné stránky. Dobrým vodítkem může být, že taková potvrzení jsou většinou pod odkazem, který se má tvářit jako oficiální adresa nějaké zavedené instituce. Při bližším pohledu však zjistíte, že to není pravda. Např. zasilkovna-cz.dealpay.site nebo zasilkovna-cz.legaltransfer.store opravdu nejsou weby Zásilkovny i když její jméno v adrese vidíte. Zásilkovna používá doménu zasilkovna.cz, která v adrese viditelně schází.

Podvodná platební brána

Stránka má vypadat jako oficiální platební brána Zásilkovny. V adrese je ale jasně vidět, že na stránkách zásilkovny nejste – jasný podvod.

Pokud narazíte na rafinovanějšího vykuka, může být potvrzení o platbě pravé, ale ani to neznamená, že peníze byly skutečně odeslány. Po získání potřebného potvrzení totiž dojde ke stornování platby a peníze ve skutečnosti na váš účet nedorazí.

O tom, že nejde o žádný hoax a můžete přijít opravdu o nemalé peníze, si můžete přečíst i v týdeníku Policie České republiky – Žena na internetu prodávala kočárek, přišla o více než 700 tisíc korun.

Téma podvodů na inzertních serverech už zaujalo i české Youtubery:

Pokud se rozhodnete prodávat své zboží přes inzertní server, můžete si u nás samozřejmě podat inzerát zdarma. K výše popsaným odpovědím na vaše nabídky ale přistupujte velmi obezřetně a hlavně nikdy nezasílejte zboží dříve, než budete mít skutečně peníze na svém účtu. Nikdy také nezadávejte své osobní údaje do pochybných aplikací, na které vás zavede poslaný odkaz. V ideálním případě na takové emaily vůbec nereagujte, je to jen ztráta vašeho času.


Komentáře 729

Navigace komentářů

  • Mirek

    říká:

    Další vášnivý sběratel automobilů je davido.knutsen@outlook.com. Tentokrát je to Norský ropný inženýr pracující na pobřeží baltského moře :) inzerát jsem měl na Sauto. Auto koupí podle fotografií, pošle pro něj svého dopravce, cenu respektuje. Žádá o bankovní informace – email kompletně dle výše uvedeného. Tedy podvod…

  • Milan

    říká:

    Bacha na kupujícího Alan Araos , cituji:

    Děkuji vám za odpověď … Jsem ze státu, ale teď jsem na služební cestě, mám problém s postižením, jsem hluchý, chci ji koupit pro svou matku v Rumunsku, pro narozeniny V současné době nabízím 17.000kč na dopravu, požádám o bankovní účet k provedení převodu, vaše jméno, jméno banky, IBAN, díky

  • Macek

    říká:

    Jo a divné je, že už jsem tuto mail.adresu dával do spamu, tak nechápu, jak se to dostalo do hlavní složky…

  • Macek

    říká:

    Mně se ozvala Melissa z Keni :-D melissalincoln120@gmail.com Tak jsem s ní dal řeč a výsledek je zatím toto:
    Ok I’m interested in it and I’m ready to buy now as a gift for my daughter, I pay shipping costs and I will pay through PayPal because its fast and secure and also recommends the government for making online transactions. So I will offer you 200€ plus the right over USPS EMS.If you are interested in mentioning in the next e-mail via Paypal email and name for payment …

    Ok there is an address

    Name: Charity Kamunya

    Address: No, 6 RD RD City Square

    City: Nairobi

    Country: Nairobi

    ZIP: 00100

    Country: Kenya

    So calculate shipping costs and let me know how much I wanted to add to shipping costs

    Rád bych je nějak poškádlil. Asi jim to spočítám, oni pošlou peníze a uvidíme… :-D

  • Sarka

    říká:

    Bohuzel jsem naletela, pridavam dalsi jmeno katekidney101@gmail.com

    Prodavala jsem pocitac pres Sbazar, pani se me ozvala ze s cenou souhlasi. Nachystala jsem balik, pani odeslala vetsi castku nez jsem chtela do banky LLoyds bank. Prislo me i potvrzeni z banky. Pry penize jsou zablokovane do te doby nez poslu potvrzeni o poslani zasilky. Prislo me to logicke. No a potom kdyz jsem vsechno udelala a penize neprisly, tak jsem se ji ozvala i te bance. Bylo mi zdeleno, ze musim odelat prebytek penez co mi poslala. Pak uvolni celou castku na muj ucet. A to uz mi prislo divne. Korunovala to tim ze tu castku 204 euru mam poslat pres Money gram do Nigerie na nejakou charitu. Pry jim to slibila. Tak to jsem uz zacala patrat na internetu a nasla tyto stranky :)). No poucila jsem se no. Prisla jsem o pocitac a penize za postu. Ale dalsich 6000 jim uz teda NEDAM !!!!!!!

    Ma smysl chodit na policii?

  • Eva Scheibl

    říká:

    Ahoj lidi, mám tady zase jednoho hajzlíka: katesvobod@gmail.com – už se v diskuzi objevil, takže bacha na něj. Už jsem jenu takovou neblahou zkušeonost udělala před pár lety, stálo mě to 6000 EUR. Já vím, moje vlastní blbost, proto varuju vás ostatní. Tak jak je v ostatních příspěvcích, maily jsou úsečné jednoduché věty a i ty jsou přeloženy hrozným způsobem. Takže na tohoto člověka pozor, nebojte se a takové vykuky nahlaste na http://aplikace.policie.cz/hotline/. Jednou padne kosa na kámen…

  • Adria

    říká:

    Vcera jsem na sbazar vlozila inzerat na prodej kocarku. Ozval se mi zajemce Klara Larry, email: mrslarry200001@gmail.com se spatnou cestinou. V dalsich emailech jsme spoku komunikovali anglicky a sdelil/a mi, ze bude platit pres PayPal a ze uz ma zajistenou prepravni spolecnost. Stale me tlacila si vytvorit PayPal ucet. Komunikace mi zacala byt podezrela a na reakci, ze preferuji hotovost a ze na sbazaru.cz mi prijde nestandartni platit pres PayPal a posilat zbozi do zahranici (na to je mnohem lepsi napr Ebay, kde se PayPal bezne pouziva, ale ten je uz soucasti platebniho systemu na Ebay) mi odpovida stale, at zaslu Paypal email, muj tel a adresu. Na dotaz, zda muze zaslat platbu na ucet, odpovida, ze PayPal je mnohem rychlejsi. Nicmene mi to nedalo a narazila jsem dnes na tuto diskuzi. Pridavam tedy do seznamu novy email, ktery oznacim u sebe v poste jako spam:

    Klara Larry
    email: mrslarry200001@gmail.com

    Co mi jeste prislo divne: zadny podpis nebo kontakt, zajem na ceskem sbazaru ze zahranici, ochota platit za doruceni do zahranici, prelozena cestina googlem atd. Tato pani/pan reaguje na emaily rychle a doslova tlaci do poskytnuti informaci mojeho PayPal prihlasovaci emailu, telefonu, adresu.
    Ja oznacuji jako spam a uz ji nechci psat, protoze vim, ze opet rychle odepise zpet v podstate to same.

    Budte obezretni a diky za tuto diskuzi.

  • Mirek

    říká:

    Sám jsem taky málem naletěl.Nějaký „Američan“ pod mailem dr.michael980@gmail.com chtě koupit piáno. Představil se jako Michael Bangor. S tím, že transport do Texasu není problém. Jen chtěl platit přes Paypal. Já blázen jsem si kvůli tomu i zřídil účet. Pak přišlo avízo, že místo požadovaných 800USD na mě čeká 1700USD, z toho 8950 na dopravu. Ale ty, že musím zaplatit nejdříve ze svého přes Money Gram, což je anonymní služba. Toto upozornění jsem dostal i od „servisu“ Paypalu (service@paypal©). Když jsem nezaplatil, vyhrožovali FBI. Teď dokonce nějaké telefonáty z Keni. Dá se to oznámit policii ČR?

  • Ferry

    říká:

    Děkuji Vám všem.

    Honzo a Stando psal mi taky zmrd marcell.hagen@gmail.com

    V ceně je přímo s můj rozpočet. Chci si koupit co nejdříve, jak je to možné, jsem mohl přijít a podívat se na vozidla, ale nemohu udělat výlet do zahraničí teď, protože pracovní nasazení, ale jsem si jistý, můžeme naši dohodu prostřednictvím e-mailu a poté, co jsem poslat mou plnou zálohu na vás na vozidla, mohu poslat dopravce, který bude shromažďovat na vozidla ze svého umístění a doručit ji na mě.

    Navrhl jsem, aby dopravci, aby peníze pro mě a zaplatit na místě, ale nosiče mají politiku, která není zasahování do nákupu a zaplacení zboží, jejich jedinou služba je vyzvednout položky poté, co bylo zaplaceno, a tak jsme muset opravit vydání platebních sami.

    Mohu provést platbu za vozidla na váš bankovní účet prostřednictvím EU přeshraniční bankovním převodem, protože umožňuje stejný den platbu do zemí v rámci Evropy unie.v jiných odeslat mezinárodního převod,budu potřebovat jméno majitele účtu,číslo účtu, IBAN, SWIFT kód. A poté, co jste obdrželi mou platbu,budeme diskutovat s přepravní společností na nejlepší čas, aby přišli a přijímat vozidla ve vašem místě. Bude také přijít s všechny potřebné identifikaci a dokument dokončit Odhlásit vozidla a také s plnou mocí.

    Pokud souhlasíte s mými podmínkami, Prosím, poskytnout informace poslat Platbu.

  • Marcell Hagen

    říká:

    Text dotazu: Dobrý den,
    rád/a bych získal/a bližší informace.

    Kontaktujte mne prosím.

    Zpráva byla zaslána vyplněním kontaktního formuláře na Sauto.cz z IP: 82.196.9.227
    URL inzerátu: https://www.sauto.cz/osobni/detail/fiat/scudo/XXXXXX
    ID inzerátu: XXXXXX
    VIN: XXXXXX
    Jméno a příjmení: Marcell Hagen
    Telefon: vložil moje číslo
    E-mail: marcell.hagen@gmail.com

    ——————————–

    Dle IP adresy píše z Amsterodamu:

    IP Address 82.196.9.227
    City Amsterdam
    State/Region Noord-Holland
    Country Code NL
    Postal Code 1089
    ISP Digital Ocean Inc.

  • Petr

    říká:

    Ahoj,
    Od začátku podezřelé a když už jsem si začal myslet, že by to nemusel být podvod, tak to vyšlo najevo – pošlou falešné doklady o platbě a chtějí zaplatit přes Western Union poplatek dopravci. Žádná smlouva, žádný závazek, celé je to postavené jen na příslibu poslaných peněz.
    Odesláno z marcell.hagen@gmail.com (Riga, Latvia)
    Pozor! Neodpovídejte na tuto adresu, peníze samozřejmě nikdy nedorazí…
    Petr

  • Damien

    říká:

    Taky v posledních dnech pár podobných zmetků.Nejprve se ozvala melissalincoln120@gmail.com
    First Name : Racheal

    Last Name: Nyawira

    City: Nairobi,

    State: Nairobi,

    Zip Code : 00100

    Country: Kenya

    Sem blbec jí posílal mobil,naštěstí sem to stornoval ihned po převzetí dopravní službou,takže ho mám zpět.Došlo mi to až psala že jí strhli z účtu víc a mám jí to poslat,hned mi to došlo jaký su k..ot :-D Napsal sem jí že sem podal oznámení polici v nigerii a stáhnu žalobu když pošle 100 dolarů :-D – a byl klid .

    Další podobní na sebe nenechali dlouho čekat a ozvali se nyní tito:

    johnderrick146@gmail.com

    Daniel Finley
    bigf4us@gmail.com

    baston jose
    bastonjose706@gmail.com

  • Anna

    říká:

    Přidávám další podvodníky, kvůli kterým jsem si zařídila paypal a až pak jsem začala pátrat. Nechápala jsem, proč mi posílá 15000Kč pro dopravce v Německu, které mu mám ihne poslat.

    r.patrick1011@gmail.com
    melissalincoln120@gmail.com
    First Name : Racheal

    Last Name: Nyawira

    City: Nairobi,

    State: Nairobi,

    Zip Code : 00100

    Country: Kenya

    a zároveň moc děkuji všem vašim příspěvkům, díky nimž jsem nepřišla o peníze.

  • GIORGIO

    říká:

    DEKUJI NAPR. HONZOVI , ZA SDILENI EMAILU…JESTE ZE EXISTUJI PORTALY JAKO TENTO……DOSTAL JSEM TAKE TENTO MAIL:

    Ahoj!, Chtěl bych si koupit tento vůz, jaký je stav motoru a nemá žádné vady? jaká je konečná cena ?, můžu mít více fotografie.

    Jsem Kupuji od Riga, Lotyšsko (EU). Omlouvám se za špatnou českým překladem, jsem přeložil on-line, Mluvím Norský jazyk a angličtina (Jsem norský).

    Zařídím sbírat vozidla na vaše místě po dohodě a inspekce na místě.

    Hello , I am very interested in purchasing your car, does it have any visible defects and what is the condition of the engine? what is your final price?, can i have more Photos.

    I am buying from Riga, Latvia(EU). sorry for the not so good Czech translation, I did the translation online, I speak Norwegian and also english(I am Norwegian).

    I will arrange to receive the vehicle at your location after agreement and on site inspection.

    Marcell Hagen

  • Honza

    říká:

    Dalsi do sbirky podvodnicku. Porad to same jen jina ardesa. Tentokrat jako marcell.hagen@gmail.com

    Ahoj!, Chtěl bych si koupit tento vůz, jaký je stav motoru a nemá žádné vady? jaká je konečná cena ?, můžu mít více fotografie.
    Jsem Kupuji od Riga, Lotyšsko (EU). Omlouvám se za špatnou českým překladem, jsem přeložil on-line, Mluvím Norský jazyk a angličtina (Jsem norský).
    Zařídím sbírat vozidla na vaše místě po dohodě a inspekce na místě.
    Hello , I am very interested in purchasing your car, does it have any visible defects and what is the condition of the engine? what is your final price?, can i have more Photos.
    I am buying from Riga, Latvia(EU). sorry for the not so good Czech translation, I did the translation online, I speak Norwegian and also english(I am Norwegian).
    I will arrange to receive the vehicle at your location after agreement and on site inspection.

  • Marek

    říká:

    Tak já taky přidám jednoho jelikož tu není ,chce koupit starý dětský nábytek a zaslat do Nairobi (o: .Evidentní podvodník.
    michealj1200@gmail.com jméno : Micheal james

  • Sandra

    říká:

    Právě jsem přišla o svatební šaty za 25.000… Vůbec mi nic nedocvaklo:-(

  • Petr

    říká:

    Přidávám dalšího zm*dečka kterej je úplně jasnej – dr.michael980@gmail.com

    Určitě chce koupit jetej monitor za dva a půl a poslat ho do texasu :D paypal to samý šméčko jako píšete výše…

  • MAX

    říká:

    Další zmrd pod adresou r.patrick1011@gmail.com , níže připínám korespodenci, od té doby už mám klid..
    Co mě ale zaráží je, že provozovatelé avízo, sbazar a bazos nekonají přesto že tady ti zmetci řádí už několik let, jak je vidno z datumů příspěvků v diskuzi, proberte se ajťáci zas*aní..

    So we have a good laugh, and now I forwarded our messaging and your IP address to Police Czech Republic and InterPol.

    Who are you in fact? You´re f*ck*ng nigr*, kale mindža, or f*ck*ng *uslim. Right?

    ______________________________________________________________
    > Od: Richard Patrick
    > Komu: max@centrum.cz
    > Datum: 08.03.2017 09:36
    > Předmět: Payment Sent!!!!
    >
    I have just receive an alert from PayPal Customer Care with the confirmation email that the payment has been made,a total of 24,350.00 CZK was sent 24,350.00 CZK for the Motokolo 80ccm Purchased and the extra 15,000.00 CZK for the shipping charges and am sure you notice that,the 350.00 CZK is for the Money Gram charges,so make sure you send the money to the address below via Money Gram .
    First Name : Racheal
    Last Name: Nyawira
    City: Nairobi,
    State: Nairobi,
    Zip Code : 00100
    Country: Kenya
    With the issue of my details,transferring the name of ownership and signing of all paperwork will be done by the pick up agent so you don’t have to worry about that.My shipper would be coming around to your area to have the Motokolo 80ccm pickup once you have sent the shipping charges fee to them,as I need you to let me know what time you want them to come for the pick up . I advises you to check your Inbox or your Spam mail in case you did not get the confirmation email from PayPal yet..
    I will be waiting to hear from you once the money has been sent to my shipper.
    Thanks for the business

  • Naty

    říká:

    Dalsi.. Paul Fisher

    Ted mi vyhrozuji… ty maily jsou hodne neprijemne. Kdyz me budou otravovat dal, obratim se na policii

    Hope you read it over and over while it have been copied to the INTERPOL and FBI for the ideal to be sealed. Once this is done by you and we confirm your payment valid through the proof you sent to us, your account will be un-pend immediately by the bank and your bank will send you credit alert confirmation SMS.Once more we are waiting for the payment do be done as soon as possible and once you don’t comply with this between 24HRS to this time you are reading this our mail,we shall forward your info to the Czech Republic Police for your immediate arrest while legal action will be taking against you and also your Bank account will be also been Block. Remember this not a online scam,Our Bank is real likewise our transactions.

    Joo a banku (ktera mi jakoby vyhrozuje) jsem uz kontaktovala aby vedeli, ze nekdo zneuziva jejich dobreho jmena. Rekli mi na to, ze o tech podvodech vedej a budou to nejak resit

  • Ludmila Slavíková

    říká:

    Dnes to zkoušel u mně ale nějak se mně to nezdálo,tak jsem emailovku zadala do vyhledávače a ejhle podvod.

  • Sofia Fitoussy f.sofia1011@gmail.com
    Komu:
    Sofie3@seznam.cz
    Re: Re: odpověd na sms
    I insisted on paypal because i don’t have access to my bank account online as i don’t have internet banking and i can’t go to the bank due to the nature of my job, but i can pay from my paypal account, as i have my bank a/c attached to it, i will need you to give me your paypal email address so i can make the payments asap for the Item and pls if you don’t have paypal account yet, it is very easy to set up, go to http://www.paypal.com and get it set up , after you have set it up i will only need the e-mail address you use for registration with paypal so as to put the money through.

  • Petr

    říká:

    Také jsem naletěl.Přišla mi reakce na izerát. Údajný zájemce chtěl poslat peníze prostřednictvím Pay Pal.Žádné peníze posílat nebudu.Vyhrožuje žalobou.Jak se nyní zachovat?Podvodný e-mail je: r.patrick1011@gmail.com

  • Alena

    říká:

    Díky za tento článek! Včera mi psal jistý Stephen Turner, že koupí mnou nabízené auto a odveze si ho do USA. Má ho u mě vyzvednout agent z přepravní společnosti, takže prý s ničím nebudu mít starosti. On sám má hodně práce, a tak si ho nemůže přijet prohlédnout, ale cena se mu zdá reasonable, takže ho chce :-D Hned v druhém emailu požaduje údaje k PayPalu, že ihned provede platbu + uhradí navíc poplatek 3,5 %, abych mu auto rezervovala. Píše v angličtině dobře, bez překlepů, jeden by mu to i věřil.. Jeho email: donstephen1124@aol.com
    Teď už vím, co mu odepíšu!!!

  • Koudy

    říká:

    Zdravim
    Co kdyz se najde nekdo kdo jim ty prachy pres western union posle da se to nejak resit nevite nekdo ? Diky
    Podepsan:
    DUVERIVI PITOMEC

  • Martin K

    říká:

    přidávám další podvodnou adresu philph.johansen101@gmail.com scénář je podobný jak výše většina popisuje. Nor žijící v Litvě se zajímal o nákup vozu přes Sauto.
    Obrovský zájem a chce majitele účtu IBAN atd. s tím, že si to někdo vyzvedne.

    Pozor na tohoto podvodníka.

  • Mirek

    říká:

    Také jsem bohužel zřejmě naletěl, zatím do té míry, že jsem si vytvořil účet na Paypal, ale peníze nikam posílat nebudu. Začlo vyhrožování atd. co jste popisovali výše.
    Jak to může skončit?
    Jinak mail zřejmého podvodníka – f.sofia1011@gmail.com

    Díky moc za vaše postřehy a zkušenosti

  • Petra

    říká:

    Zdá se, že mám také podvodný e-mail, tak přidávám adresu. Dnes mi přišlo – zaplatím na PayPal . O tom já ale vůbec nehodlám uvažovat, takže jsem odeslala, že mám pouze český účet na českou měnu. Jiná hotovost, že není možná. Přišlo mi, že tedy bezodkladně posílá platbu na PayPal a zase žádost o údaje. Odepsala jsem, jestli žije v ČR a pokud v Praze, tak že v pátek mám cestu do Prahy. Zajímalo mne, jestli dotyčný přistoupí na osobní předání. Já rozhodně nebudu zakládat žádné vifikundace. Zas tak strašně snowbordové kalhoty za pár korun prodat nepotřebuji. To je radši odnesu sociálně slabším před dům a nebo nám každý čtvrtek vyvážejí popelnici :o) Odpověď mi ještě nepřišla, ale mezi tím jsem našla tyto články a ujistila se, že to není standartní zájemce. Takže mockrát děkuji a zde je další horlivý nákupčí (williamsjohnson090@gmail.com)

  • Hanka

    říká:

    Dala jsem inzerát, že daruji kocoura. Během prvního týdne hned tři emaily „z USA“.
    bigf4us@gmail.com podespaný Daniel Finley
    rogercole942@gmail.com podepsaný Roger Cole
    a již výše zmiňovaný mail karolvaleria00@gmail.com

    Na první jsem reagovala ještě slušnou odpovědí, že opravdu nemíním zasílat kocoura takovou dálku, na další už jen strohou větou, že kocoura do zahraničí neposílám. Pokud přijde ještě něco, reagovat již nebudu vůbec.

  • Zuzana

    říká:

    Tento podvodný email, opět chtěl koupit auto, poslat peníze, nerozumí česky, posílá jen valník bez osobního jednání philip.johansen101@gmail.com !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Karel

    říká:

    Taky mě tenhle expert kontaktoval philip.johansen101@gmail.com poslal občanku dokonce řidičský průkaz člověka z Itálie který by měl auto přijet převzít, tak přemýšlím že mu napíšu že jsem poslal prachy na western union aspoň se bude těšit na peníze které mu nikdy nedorazí a v lepším případě se půjde projít na pobočku a přejede ho auto.

  • robert

    říká:

    philip.johansen101@gmail.com – tak taky ho mam uz na mejliku poslal avizo ze zaplatil samozrejme zadne prachy neprisli ,ale ihned se musí zaplatit dopravci zboží do italie všude poslali obcanky a dodaci listy takže bacha ja nic neplatil poslal sem jen IBAN.

  • Jiří

    říká:

    philip.johansen101@gmail.com
    sauto.cz
    opět:
    „Jsem Kupuji od Riga, Lotyšsko (EU). Omlouvám se za špatnou českým překladem, jsem přeložil on-line, Mluvím Norský jazyk a angličtina (Jsem norský).“

    Bezelstně jsem došel až k tomu, že mi poslal potvrzení z banky. A vtipně ve screenshotu účtu je jiné jméno, které už tady ovšem zaznělo :-).

  • edita

    říká:

    taky mam jeden podvodny email: mrsroselawrence@gmail.com chtel koupit sedacku . Asi si to prelozil v prekladaci : Jsem v poradku s cenou,protoze kdyz to bylo vlastnene a proc prodat, take nezapomente mi rict dalsi podrobnosti o stavu . umis psat anglicky Diky . uz jsem neopovidala dal . Tenhle mesic uz 4 email pokazde jina adresa . Ale bohuzel jsem je vymazala

  • Jakub

    říká:

    Včera se mi ozvala sandramak20001@gmail.com na lednici a chce ji poslat do USA. „Poslala“ mi údajně peníze na paypal, přišla i stvrzenka ale že musím zaplatit dopravu a poslat ji stvrzenku z Western Union že jsem poslal peníze. Bohužel já to udělal a dnes mi přišel od ní mail že ještě potřebuje další peníze na pojištění a pak se mi částaka přičte na paypal. Už se mi to zdálo podezdřelé a začal hledat na internetu a našel jsem tady tu diskuzi. Okamžitě jsem napsal na WU o podezření o podvod a žádám peníze zpět ale to mi asi nikdo nevrátí co myslíte? Dávejte bacha na tady ty věci.

  • Petra

    říká:

    Dnes jsem měla taky to „štěstí“. Od začátku se mi to zdálo podezřelé. Chtěla koupit kočárek pro rodinu v ČR. Chtěla platbu přes PayPal, to jsem zamítla, chtěla tedy moje číslo účtu. Když jsem ho zaslala, přišel mi ten hodně špatně udělanej mail od Citibank a bylo mi to jasný. Našla jsem pak tuhle diskuzi. Na tohle by jim mohl skočit jenom blb.
    Email: Mrs Mikulova Lenka (mrsml2001@gmail.com)

  • Martin S

    říká:

    Ahojte,
    koukám, že se to na internetu podvodníky jen hemží. Neznáte někdo prosím tuto adresu.
    Teresa Martins (teresamartins909@gmail.com)
    Chce koupit nábytek ona z USA a poslat do Francie! Už ted je mi jasný, že je to podvod.
    Díky za info

  • jiří Šolc

    říká:

    reagoval jsem na nabídku seznámení na „Lidé“reakce na odpovědi se mi zdají nestandartní,s údaji že je na misy v Afganistánu atd.Prosil bych zda máte nějakou zkušenost s touto emailovou adresou “ eliskalrob@yahoo.com
    Elizabeth Robinson.Děkuji za zprávu.

Navigace komentářů

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *