Kupujete ojeté auto? Prověření vozu je samozřejmost, proklepněte si i prodávajícího

O tom jakým způsobem prověřit kupovaný ojetý vůz, jsme už na našem blogu napsali celou řadu článků. Pravdivé informace o technickém stavu vozidla, jeho skutečném stáří a najetých kilometrech jsou při rozhodování o koupi zásadní. Neméně důležité ale mohou být i informace o tom, od koho si vůz plánujete koupit. Existují způsoby, jak alespoň nějaké informace o prodávajícím zjistit. U soukromých osob jich mnoho není, u autobazarů je to ale mnohem lepší.

Koupě ojetého vozu od soukromé osoby

Při koupi automobilu od soukromé osoby mnoho možností jak si prověřit její solidnost nemáte. Pokud se jedná o skutečného majitele a uživatele prodávaného vozu, většinou žádné nebezpečí nehrozí. Telefonní čísla z nabídek na prodej ojetých vozidel vám ale mohou pomoci identifikovat prodejce, kteří se sice tváří jako soukromé osoby, ve skutečnosti si ale vydělávají přeprodejem ojetin. V případě, že zadáte kontaktní údaj do našeho vyhledávače a vyjedou vám inzeráty na prodej různých automobilů, je na místě zpozornět a přistupovat ke koupi s mnohem větší mírou obezřetnosti. Zvlášť pokud se takový prodejce tváří jako majitel a spokojený uživatel prodávaného auta. Kontaktní údaje můžete prohnat i Googlem, ten odhalí i inzerci, která není úplně aktuální. Většina z nás nestřídá deset automobilů za rok, že? Tady asi něco nebude v pořádku.

Problémy při koupi od soukromého prodejce vám zcela jistě způsobí i nařízená exekuce. Podezřele nízká cena a spěch na uzavření transakce mnoho důvěry nevzbuzují. Informace o zadluženosti prodejce se ale vyplatí zjistit vždycky. Dnes jsou dostupné na každém Czech POINtu a získáte je za pouhých 50 korun. Bližší informace najdete v našem starším článku. Investovaná padesátikoruna se vám může mnohonásobně vrátit. V případě koupě vozu od dlužníka byste totiž o své peníze mohli přijít.

Koupě ojetého vozu z autobazaru

Při nakupování v e-shopech jsou už zákazníci zvyklí hledat recenze o prodávajících na internetu. Například hodnocení obchodů na Heurece slouží mnohdy jako vodítko, ve kterém obchodě nakoupit, a kterému se raději vyhnout. Při koupi ojetého vozu se vyplatí postupovat stejně. Internet je plný hodnocení i recenzí jednotlivých prodejců, tak proč toho nevyužít. Kde tedy recenze autobazarů hledat?

Prostor pro hodnocení a zveřejňování přímých zkušeností s nákupem ojetého auta v bazaru dává zákazníkům mnoho serverů založených čistě za tímto účelem. Recenze autobazarů si můžete pročíst například na stránkách Recenze-autobazaru.cz, Hodnoceni-autobazaru.cz nebo Autobazary.top. Hodnocení autobazarů podle vlastních kritérií provozuje i společnost Cebia na stránkách Zkontrolujsibazar.cz. Možností bude určitě více, poohlédnout se můžete i na sociálních sítích. Negativní i pozitivní reakce přímo od kupujících vám mohou pomoci při rozhodování o tom, zda využít služeb vybraného autobazaru nebo se raději poohlédnout jinde.

Na našem serveru najdete nabídky na prodej ojetých vozidel od soukromých osob i autobazarů. Ať už si vyberete vůz od jakéhokoliv prodávajícího, vždy se vyplatí ztratit trochu času a prověřit si nejen technický stav automobilu, ale i samotného prodejce. Pokud máte tip pro ostatní čtenáře, kde (případně jak) si mohou sehnat další informace o prodejcích ojetých automobilů, podělte se o něj v komentáři.


Komentáře 3

  • Ono lidi často na firmu co vykupuje auta nadávají na internetu a stejně tak když auto kupují. Přitom si neuvědomují že logicky koupím li auto co má najeto přes 100 tisíc, tak tam prostě rizika jsou a dříve či později něco přijde. Stejně tak je vždy na místě proč někdo auto ve lušném stavu prodával, to je loterie. Nejenom online zkontrolovat firmu (a pomluvy brát lehce s nadsázkou), ale kouknout i na historii firmy, jednání atd.

  • Jan

    říká:

    Přesně tak. Vše si raději pořádně vyzkoušejte. Mechanik kamarád bude jen výhoda :)

  • alu kola

    říká:

    Při výběru a komunikaci s autobazary bych se řídil dvěma zásadními pravidly. 1) Nikdy nikomu nic nevěřit a vše si raději prověřit. 2) Ať už při prodeji, tak i při koupi vozu se poradit s nějakým známým servisákem.
    A pak ještě popřát hodně štěstí..:)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *