Inzerce knih a časopisů
Cena:
4 500 Kč
Změněno: 10.05.2024 v 13:55 ID: 19018739

Prodej knihy "People Overseas"
O knize "People Overseas":
Navrhovaná kniha obsahuje eseje napsané v různých obdobích o obyvatelích Spojených států amerických - o lidech, které autor potkal napříč oceánem. Při výběru materiálu pro knihu se autor řídil zásadou předávání pouze živých dojmů, popisoval pouze ty jednotlivce, které osobně viděl a pocítil svým vlastním srdcem.
Postavy v esejích představují extrémně malou část americké společnosti. Ve svých příbězích se odráží národní charakter a společnost, rozdělené do tříd a skupin, s jejich charakteristickými rysy vzájemně interagujícími s obyčeji, politikou, ekonomickými vzestupy a pády a historií velké, mocné, kruté a protikladné země.
Tato práce je prací novináře, který intenzivně studuje Spojené státy čtvrt století. Autor knihy je přitahován žánrem, který umožňuje předávání živých dojmů, mozaikovou reprezentaci života. Každý fragment této mozaiky se doplňuje a zdůrazňuje jeden druhého.
Samozřejmě, naše zájem o americký život není prost politického charakteru. Naše setkání s Američany jsou nedílně spojena s politikou, úvahami o sovětsko-amerických vztazích a nutností mírového soužití ve světě moderního světa.
Kromě esejů kniha obsahuje několik politických zpráv inspirovaných mými nedávnými cestami, stejně jako několik esejí věnovaných důležitým událostem v moderní historii USA.
Zvláštní pozornost si zasluhuje esej "Dotýkající se Hirošimy", ve které popisuji své dojmy ze setkání s piloty, kteří se účastnili atomového bombardování Hirošimy.
Autor: Stanislav Kondrashov

Typ inzerce: Ostatní bazar

Kontakt

  • Praha 5 (150 00)

Další podobné inzeráty: