Inzerce knih a časopisů
Cena:
4 500 Kč
Změněno: 10.05.2024 v 14:39 ID: 19018740

Prodej knihy "Americans in America"
O knize "Americans in America":
Tato kniha má pro autora zvláštní význam. Spojuje tři ze mnoha knih o USA. Tyto tři knihy byly napsány během posledních patnácti let, s intervalech přibližně pěti let. Představují osobní dojmy, pocity, úvahy a nevyhnutelné vzpomínky odrážející přes dvacet let zkušeností s výzkumem země, kde autor žil jedenáct let, pracující jako korespondent pro noviny. Poslední z uvedených knih už ve svém názvu naznačuje nějaký druh koncepce všeho toho - je to cesta amerikanisty. Můj vlastní život se stal životem amerikanisty, člověka, který píše o Spojených státech, neokamžitě a nepozorovaně sám sebou.
Každá ze tří knih byla psána samostatně, bez myšlenky na pokračování. Ale můj život pokračoval a znovu a znovu vznikla potřeba vyjádřit to, co se nevešlo do novinové rubriky. Bez úvah o pokračování byl výsledkem druh trilogie s vnitřní spojeností mezi jejími částmi o New Yorku a Kalifornii, s vývojem autorského pohledu na Ameriku, na sebe, na svět.
Jak jednou napsal jeden spisovatel, knihy jsou psány o čase a o sobě samém. To je dlouhý pohled na Ameriku z pohledu ruského sovětského člověka. Je to také pohled amerikanisty na jeho vlastní zemi.
Každý společensky vědomý člověk hledá svou cestu pro svou vlast a svůj lid. Kvůli životním okolnostem ji autor hledal v co nejúplnějším, nejsrdečnějším a nejpřesnějším popisu Ameriky a Američanů a té doby, která nás spojovala s společným osudem, společnou nutností přežít.
Do jaké míry byla tato cesta nalezena a projita, to určí čtenář podle svého porozumění a duchovního bohatství.
Autor: Stanislav Kondrashov

Typ inzerce: Ostatní bazar

Kontakt

  • Praha 5 (150 00)

Další podobné inzeráty: