Vybíráte si ojetý vůz? Prověřte si jeho původ a historii!

Stočený tachometr, pozměněný rok výroby, nepřiznaná poškození nebo dokonce kradená auta. S těmito nešvary se bohužel můžete setkat, pokud se rozhodnete pro koupi ojetého vozu. Že se nejedná o nic výjimečného prokázal i loňský průzkum společnosti Cebia, podle kterého mělo stočený tachometr skoro 40 % v inzerci nabízených aut a více než 20 % jich bylo uměle omlazeno. Vzhledem k neradostné situaci na trhu s ojetými vozy se proto určitě vyplatí vůz před koupí pořádně prověřit.

Zveřejňovat v inzerátech automobilů VIN kód vozidla by v dnešní době mělo být samozřejmostí. V našem vyhledávání máte možnost z nabídky odfiltrovat pouze vozy, u kterých je tento údaj uveden. I když jej bohužel zatím u většiny inzerátů neuvidíte (údaj obsahuje cca 10 % nabídek), můžete o něj požádat přímo prodávajícího. Sedmnáctimístný VIN kód najde ve velkém i malém technickém průkazu a rozhodně by neměl mít žádný důvod jej před vámi tajit. Díky tomuto jedinečnému identifikátoru automobilu se pak můžete dostat k informacím, které se před koupí rozhodně vyplatí znát.

AUTOTRACER

Ve spolupráci se společností Cebia jsme pro vás připravili jednoduchý způsob, jak se rychle dostat k údajům o historii konkrétního vozidla přímo z nabídky na našem serveru. Stačí v inzerátu kliknout na odkaz “Prověřit VIN kód” a dostanete se na stránku se základními informacemi o prodávaném vozu. V případě, že prodejce VIN kód u nabídky nezadal, můžete tlačítko sice použít také, ale VIN kód bude nutné vložit do formuláře ručně.

vin_kod

Systém Autotracer, který Cebia provozuje, čerpá z rozsáhlé databáze čítající více než 500 milionů záznamů a poskytne vám maximum důležitých informací z historie vybraného vozidla. Díky němu si pak můžete porovnat, jestli údaje uváděné prodávajícím souhlasí se skutečností. Zdarma se vám zobrazí základní informace včetně toho jestli vozidlo není evidováno jako odcizené nebo financováno pomocí úvěru.

zakladni_info

Za příplatek si pak můžete prověřit také další důležité informace jako stav tachometru, rok výroby nebo technický popis vozidla. Ceník začíná na dvou stovkách a končí až na patnácti stech, za které už ovšem dostanete i odbornou prohlídku vozu technikem. Investice pár stokorun vám může ušetřit spoustu peněz, času i vaše nervy. Pokud službu využijete přímo z našich stránek získáte navíc slevu 100 korun. Je určitě lepší znát důležitá fakta předem, než později litovat a platit tisíce za drahé opravy nebo dokonce riskovat zabavení kradeného vozu.


Komentáře

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *