Sháníte brigádu v zahraničí? Je nejvyšší čas začít.

Ne každý Au-pair pobyt se vydaří. Solidní agentura by vám měla pomoci sehnat novou rodinu

Letní prázdniny jsou pro studenty ideální čas k přivýdělku. Pokud si chcete rozšířit obzory, zdokonalit cizí řeč a vydělat si slušné peníze, je brigáda za hranicemi naší země řešení právě pro vás.

Jestli jste rozhodnuti v létě vyrazit za sezónní prací do ciziny, je v květnu nejvyšší čas začít se po nabídkách brigád shánět.

Na vlastní pěst

Ve většině zemí EU již není nutné pracovní povolení. Pro dobře jazykově vybavené zájemce o brigádu tak stačí napsat do vyhledávače dotaz v daném jazyce, prohlédnout si nabídky práce na zahraničních inzertních serverech a můžete si brigádu domluvit přímo se zaměstnavatelem.

Další možností je databáze volných pracovních míst evropského portálu pracovní mobility EURES, kde najdete spousty nabídek pracovních příležitostí z 31 zemí Evropské Unie. Stránky jsou v Češtině a volná místa lze jednoduše odfiltrovat podle požadovaného státu a pracovní pozice. Konkrétní nabídky jsou psány v jazyce země, ve které hledáte pracovní příležitost.

Pokud jste dobrodružnější povahy, je možné vydat se do cílové země tzv. na slepo a práci hledat až na místě. V takovém případě je ale nutná větší finanční rezerva do začátku. Počítejte s tím, že hledání brigády bude nějakou dobu trvat a než ji najdete budete si muset hradit náklady na ubytování, stravování a cestování z vlastní kapsy.

Pracovní agentury

Jednodušší způsob jak najít práci v zahraničí je svěřit vše do rukou pracovní agentury. Podle vašich požadavků by měla agentura najít vhodné pracovní místo, zařídit ubytování i cestu tam a zpět, případně zajistit vízum a pracovní povolení.

V podstatě se nemusíte starat o nic. Celá věc má jen jeden drobný háček. Pracovní agentura by sice neměla žádat peníze za zprostředkování práce, nicméně počítejte s tím, že od vás vyinkasuje poplatek za své další služby. Mnohdy takový poplatek nebývá vůbec malý, takže se vyplatí, než s agenturou podepíšete smlouvu, prověřit si její důvěryhodnost.

Nejdříve se můžete podívat zda má agentura povolení ministerstva práce a sociálních věcí. V různých diskuzích najdete reference klientů. Lidé se rádi dělí o své zkušenosti, zejména ty negativní. Stačí do vyhledávače zadat jméno firmy a uvidíte sami, na co narazíte.

Sháníte přivýdělek o letních prázninách? Zkuste si u nás podat inzerát zdarma nebo si prohlédněte naše nabídky brigád


Komentáře 2

  • Eliška Tmejová

    říká:

    Dobrý den, bude 17let, a zajimalo by mě jak moc těžké je najít v práci v zahraničí, vzhledem k mé nezletilosti.
    Poradili by jste mi prosím na jakých stránkach, mohu práci hledat? Jde mi hlavně o zahraničí.
    Předem moc děkuji za odpověd

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *