Prodáváte nemovitost? Nabídněte zájemcům dostatek informací.

jednou z výhod mohou být i dobré sousedské vztahy :)

Při prodeji nemovitosti může být množství informací uvedených v inzerátu právě tím faktorem, který rozhodne o jeho úspěchu.

Je nepravděpodobné, že zájemce bude při větším počtu možností obvolávat všechny majitele nebo zjišťovat dodatečné informace až při osobní prohlídce.

Mnohem pravděpodobněji si vytipuje jen několik nemovitostí, kterým se bude blíže věnovat.  Přesto se stále objevují texty jejichž informační hodnota je minimální. Malý příklad z naší nabídky na prodej bytů v Ostravě:

“Prodám byt 2+1 v zatepleném domě v Ostravě Dubině hezké, klidné bydlení. Cena 750 000,-. Byt je částečně zařízený.”

Pokud se nejedná o nabídku, která válcuje konkurenci nízkou cenou, pak má velmi malou šanci mezi ostatními inzeráty uspět. Zájemce o koupi bytu, který si vybírá z několika desítek inzerátů v podobné cenové relaci, spíše upřednostní ty, které mu přinesou více informací a tím i lepší přehled. Takto nekonkrétním a obsahově chudým textem, navíc bez jediné fotky, se z užšího výběru potenciálního kupce předem diskvalifikujete.

Uveďte všechny výhody

Téměř na každé prodávané nemovitosti se dá najít něco atraktivního. Je v blízkosti škola, školka nebo obchod? Nedávno jste opravili fasádu domu, máte nová okna nebo střechu? Pro případné zájemce o koupi může být důležitá zastávka MHD s rychlým spojením do centra města, nízký příspěvek do fondu oprav, park v blízkosti bydliště, hezký výhled..

Takových příkladů existuje spousta. Každá informace navíc může znamenat, že to bude zrovna vaše nemovitost, pro kterou se kupující rozhodne. Nebojte se napsat delší inzerát, ve kterém uvedete všechny výhody jaké vás napadnou. Velmi důležité jsou i fotografie, pro které platí to samé jako pro text – čím více fotek, tím více informací. Video navíc poskytne jinou perspektivu pohledu a odliší vás od konkurenčních nabídek.

Pokud si nejste jistí, jak by vaše nabídka měla vypadat, inspirujte se u profesionálů. Prohlédněte si inzerci nemovitostí  realitních kanceláří a podívejte se jaké informace uvádějí.

Prodáváte nemovitost? Využijte možnosti prezentace vaší nabídky na našem serveru. Podejte si inzerát  do některé z našich realitních rubrik. Soukromá inzerce je samozřejmě zdarma.

Adam


Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *