Prodáváte věci přes inzerát? Pozor na podvodné nabídky

Zveřejněný inzerát vždy obsahuje i kontaktní údaje, které jsou bohužel neodolatelným lákadlem pro rozesilatele nevyžádaných zpráv. Existuje spam, který je v podstatě neškodný a maximálně vás okrade o trochu času, přinejhorším vás rozčílí. Bohužel ale existují i zprávy, které se tváří jako výhodná nabídka a přitom se vás jejich pisatel snaží jen bezostyšně okrást.

Ve starším článku jsem se věnoval přímo podvodným inzerátům, u kterých se vás nabízející snaží nalákat k nákupu zboží inzerovaného za zajímavou cenu. Po odeslání platby ale nikdy žádné zboží nepřijde. U spamu v odpovědích na inzerát to funguje obráceně. Podvodník reaguje na vaši nabídku. Většinou je “ochoten” zaplatit více než jste požadovali. Poté se zboží odesílá dříve než jsou peníze na účtu nebo se z vás pokusí vytáhnout citlivé údaje (zejména údaje o vaší platební kartě).

Většinu emailů odchytí náš filtr a k uživatelům se vůbec nedostanou, některé přesto projdou až ke svému cíli. U kontaktních telefonů zase hrozí, že se spammer pokusí kontaktovat svou oběť pomocí mobilních aplikací jako je třeba WhatsApp. Bohužel existují i případy, kdy důvěřivější uživatelé dotáhnou celou transakci až do (pro ně) hořkého konce.

Takový spam má různé podoby. Ještě před pár lety byla většina těchto zpráv v angličtině, což samo o sobě spoustu lidí od další komunikace odradí. Anglicky psané odpovědi chodí stále, dnes se ale většinou o text postará překladač. Ten už je tak dobrý, že jsou zprávy skoro k nerozeznání od textu psaného živým člověkem. Mohou vypadat třeba takto:

1. Zprávy (email, whatsApp), které jsou psané anglicky

“Hi, how much is the price of this laptop in us$ value?please reply Cheers, Mrs Sandra”
“Dear Seller, I saw your advert of Camera placed on https://www.avizo.cz and i am interested in buying it, please kindly get back to me if is available Mr. Kohei“

2. Zprávy (email, whatsApp) s českým textem vytvořené pomocí překladače

“Dobrý večer, ráda bych se dozvěděla více o Vašem inzerátu. Dejte mi prosím číslo nebo email. ” “Dobrý den, viděla jsem váš inzerát. Stále na prodej?” nebo prostě jen jednoduchá věta “je tento produkt ještě dostupný?”

Ve všech případech se jedná o spam, jehož jedinou úlohou je vzbudit váš zájem a vtáhnout vás do následné komunikace. Jakmile zareagujete, následuje pohádka o tom, že syn zrovna potřebuje nabízený notebook ke studiu nebo třeba dcera telefon k narozeninám, které má už příští měsíc. Nabídnutá cena bude zajímavě navýšena, abyste získali pocit, že celý obchod bude opravdu výhodný a podvodník vás tím patřičně navnadil.

podvodná odpověď na inzerát
Adresa se tváří jako oficiální email platební služby paypal (paypal.com). Ve skutečnosti jde o účet na freemailové službě gmail.com – jasný podvod.

Pak následuje žádost o vaše bankovní údaje a nakonec žádost o zaslání zboží proti potvrzení o provedení platby. Může jít o potvrzení z banky nebo nějaké zavedené platební brány. Každopádně toto potvrzení bude pravděpodobně falešné. V jiných případech se z vás pokusí falešný zájemce vytáhnout přes odkaz na platební brány vaše osobní údaje. Tyto odkazy vedou na podvodné stránky. Dobrým vodítkem může být, že taková potvrzení jsou většinou pod odkazem, který se má tvářit jako oficiální adresa nějaké zavedené instituce. Při bližším pohledu však zjistíte, že to není pravda. Např. zasilkovna-cz.dealpay.site nebo zasilkovna-cz.legaltransfer.store opravdu nejsou weby Zásilkovny i když její jméno v adrese vidíte. Zásilkovna používá doménu zasilkovna.cz, která v adrese viditelně schází.

Podvodná platební brána

Stránka má vypadat jako oficiální platební brána Zásilkovny. V adrese je ale jasně vidět, že na stránkách zásilkovny nejste – jasný podvod.

Pokud narazíte na rafinovanějšího vykuka, může být potvrzení o platbě pravé, ale ani to neznamená, že peníze byly skutečně odeslány. Po získání potřebného potvrzení totiž dojde ke stornování platby a peníze ve skutečnosti na váš účet nedorazí.

O tom, že nejde o žádný hoax a můžete přijít opravdu o nemalé peníze, si můžete přečíst i v týdeníku Policie České republiky – Žena na internetu prodávala kočárek, přišla o více než 700 tisíc korun.

Téma podvodů na inzertních serverech už zaujalo i české Youtubery:

Pokud se rozhodnete prodávat své zboží přes inzertní server, můžete si u nás samozřejmě podat inzerát zdarma. K výše popsaným odpovědím na vaše nabídky ale přistupujte velmi obezřetně a hlavně nikdy nezasílejte zboží dříve, než budete mít skutečně peníze na svém účtu. Nikdy také nezadávejte své osobní údaje do pochybných aplikací, na které vás zavede poslaný odkaz. V ideálním případě na takové emaily vůbec nereagujte, je to jen ztráta vašeho času.


Komentáře 729

Navigace komentářů

  • Jan

    říká:

    Také sem bohužel naletěl a 2x za jeden den, nejprve motorka (adresa podvodníka) jarkazemkova58@outlook.com
    A potom tablet (adresa podvodníka) catherinejlambert01@gmail.com
    Už mi vyhrožují interpolem pokud nepošlu peníze, jsem rád za tuto stránku už jsem nevěděl co dělat ( sice sem přišel o peníze ale teď už naštěstí o další nepříjdu) mám s tím jít na policii chci se zeptat vyřeší vůbec něco? Má s tím někdo zkušenosti? Děkuji a přeji hezký den.

  • Martina

    říká:

    I já naletěla podvodník chtěl koupit kočárek do Ruska. Platbu poslal přes paypal prej a Royal Bank si neustále něco ověřovala a dožadovali poslat přes Western union další finance. To jsem neudělala. Tak velký pozor karal99991111@gmail.com, service@service-notificationsdept.com je prej Royal bank. Našli si můj inzerát na Sbazaru, jsou to svině který si vypisují a dělají nátlak. Psali v angličtině.

  • Lucie

    říká:

    Stejná zkušenost..bylo mi divné, že někdo zasílá takové kecy a ještě jak chce mé bydliště,mobil a číslo účtu:-D ze srandy jsem zadala jeho mail do chytrého google a vyjela mi tato konverzace…zasílám podvodné maily:
    Sarahmike001@gmail.com

    Ahoj, mám zájem o koupi a chtěl jsem ji získat co nejdříve. Chtěl bych ocenit, pokud můžete odpovědět na následující otázky:

    jaká je konečná cena za to?
    Nebude vidět, ale můžete mi zaručit, že je v dobrém stavu?
    ——-
    Omlouvám se za příliš mnoho otázek. Doufám, že jakmile slyšet, pokud je to možné, můžete mi poslat nějaký nedávný obrázek o tom?

    jsem spokojen s podmínkou a cenou a také vám budu platit přímo z mého účtu. Takže byste mi měli zaslat bankovní údaje, pokud máte účet již, což jsou detaily použité při registraci nebo mi můžete poslat požadavek na bankovní peníze, abych mohl pokračovat v převodu. Jakmile dokončím převod, budu kontaktovat moje plavidla a zařídit vyzvednutí, aby mohli přijít na vyzvednutí poté, co jste dostali své peníze. Potřebuji vaši adresu bydliště a číslo mobilního telefonu, abych zajistil vyzvednutí .. když musím zaplatit, a tady jsou mé údaje níže, abych vám ukázal, že se vážně zajímám o vaši položku

    budu bez zbytečného odkladu platit přímo na váš bankovní účet, takže se ke mně vrátit s plnými bankovními údaji.

    Jméno účtu:
    Číslo účtu:
    IBAN:
    Jméno banky:
    BIC:
    Bankovní kód:
    Země:

    pošlete mi požadavek na peníze BANK, takže jakmile obdržím některou z těchto údajů, budu pokračovat v platbě a poté se po obdržení platby obrátím na svou přepravní společnost. Budete potřebovat vaši domovskou adresu pro položku, kterou chcete vyzdvihnout. A také se ke mně vrátit s aktuální cenou, kterou jste ochotni prodat.

    Hezký den.

  • Pavel

    říká:

    Dobry den, chtel bych se zeptat. Inzeroval jsem notebook a ozval se mi prez WhatsApp chlapek z anglie jestlije stale naprodej. Byl milej na vsem se chtel dohodnout. Domluvili sme se na cene v librach, chtel abych to poslal DHL ze stim ma zkusenosti. On mi poslal vypis z banky ze mu penize odesli i prikaz zadani platby. Pote sem podle dohody odeslal notebook na adresu kterou si zadal. Poslal sem mu sledovaci cislo a on mi poslal znovu vypis z banky: Lloyed’s bank. Bylo to podle formatu na vyzadani. A jemu po 4 prac dnech notebook dorazil na adresu ale me penize po 7 prac dnech nic. Je mozne ze to takto trva? Nevim co v tomhle rozhoduje. Nebo zda sem byl okraden? poslal mi i identity card. Nevim vsak zda muze byt falesny :( a zacinam mit docela strach ze sem prisel notebook :( dekuji za odpovedi

  • Josef

    říká:

    Mám inzerát na Sauto.cz na BMW 545i.

    Už mne navštívil email od alexdennis6774@gmail.com a hned mne oslovil důvěrně:

    Ahoj,
    Mám zájem o vaše auto. Je vůz ještě k dispozici?

    On si myslí, že je to gramaticky správně, ale tykovykání ho prozradilo.
    Tak jsem si ho vygooglil a dostal jsem se sem, na tyto stránky. Za což vám tady všem děkuji a přidávám tento email mezi podvodné.

  • Aleš

    říká:

    elilund101@gmail.com ,
    Zdravím, děkuji za vaši odpověď, Chci koupit vaše moto co nejrychleji. případné vady a motor stále funguje správně?, konečná cena ?, máte další fotografie ?.

    Koupím z Estonska. Omlouvám se za překlad, překlad jsem provedl online, mluvím švédsky a také anglicky (jsem švédský).

    Zařídím, aby vyzvednout moto na vaše místo po dohodě a kontrole na místě.

    Další pokus

  • Jirka

    říká:

    elilund101@gmail.com,
    Ahoj, zaujal mne Váš inzerát, Je stále aktuální?
    Dobry den, děkuji za vaši odpověď, Chci koupit vaše moto co nejrychleji. případné vady a motor stále funguje správně?, konečná cena ?, máte další fotografie ?.
    Koupím z Estonska. Omlouvám se za překlad, překlad jsem provedl online, mluvím švédsky a také anglicky (jsem švédský).
    Zařídím, aby vyzvednout moto na vaše místo po dohodě a kontrole na místě.

    Takže další

  • Petr

    říká:

    Taky mám odpověď na inzerát od elilund101@gmail.com, ten chce asi koupit každou motorku co se tu nabízí. :-) No, zatím jsme na začátku, odpověděl jsem že platbu jedině předem, jakékoliv posílání by bylo až budu mít prachy buď v ruce nebo na účtu, dřív ne – a jinak ho trochu povodím…

  • Lenka

    říká:

    Pozor na podvodný email od annemariechristrup531@gmail.com

    Prodávám set stůl s židlemi. Odmítla jsem poslat čísli účtu, že si prodám jinde, nejlépe osobně. Natož mi napsal :

    Píše : Takže laskavě se ke mně vráťte s Vašimi PayPal detaily, jak je uvedeno níže.

    Celé jméno:
    PayPal Email:
    Telefonní číslo:
    Cena
    Adresa:

    Pokud nemáte, můžete se ke mně vrátit také s úplnými bankovními údaji níže.

    Jméno Majitele Účtu:
    Číslo účtu:
    Iban:
    Jméno banky:
    Bankovní kód:

  • Radek

    říká:

    Není asi co dodat koukám že :

    395. Martin 24.8.2018 v 10.23
    Oliver Nordin olivernordin155@gmail.com je další z řady podvodníků. Reagoval na inzerci na sauto.cz, komunikace v aj, poslal prý peníze a v tom samozřejmě část za přepravu, kterou mám poslat přes Western Union – celou částku v depositu drží jeho banka :) handelsbanken.online@accountant.com

    má stejnou zkušenost jako já !
    Je to podvodník a nic mu neposílejte!

  • Lukáš

    říká:

    Stejně jako se to tu nahoře píše již několikrát, tak naprosto stejný postup na mě zkusil pan Alex Mike z Belgie.

    Jeho mail tu už nahoře je: alexslim00@gmail.com

    Bacha na to.

  • Kristýna

    říká:

    Dobrý den,
    Dneska se mi stalo to samo pan že má velký zájem o našeho skútra chtěl adresu tak jsem mu ju poslala ale bez jména a číslo účtu též jsem mu poslala a dneska psal že už my peníze poslal aze ju mám obratem poslat 7500 Kč na dopravu pak mi paypal připíše platbu na účet i potvrzení o tom že to odeslal ty jeho peníze my poslal. A když jsem mu napsala že mu nic napřed posílat nebudu tak my začal vyhrožovat údanim a pak i FBI, a dal už mu nepíšu co mám dělat??

  • Vašek

    říká:

    Další vykutálenec : williamhy18@gmail.com
    Kupuje ode mě auto. Samozřejmě volant na levé straně, do UK :-). Když jsem se ho na to hloupě zeptal, vlastně že se stěhuje do Norska…
    Škoda jen, že jsem ho vyfuckoval hned a trochu si ho nepovodil jako někteří mazaní kolegové tady :-).

    Hlavně nenaleťte!

  • Luboš

    říká:

    POZOR!!!
    Poslal mi i zřejmě odcizené foto pasu nějaké slečny z Teplic…

    ANDERSOVA MARCELA
    Ahoj,

    Jsem opravdu spokojen s tímto stavem. Jsem připraven zaplatit požadovanou cenu, takže o přepravě, Moje lodní společnost bude zodpovědná za vydání mých údajů, převedením vlastnictví a podpisem veškeré potřebné papírování bude provedeno agentem vyzvednutí, nemusíte se o to starat. A tak, aby se zabránilo škodám. Takže laskavě se ke mně vráťte s bankovními údaji, které jsou uvedeny níže, takže můžete okamžitě bez dalšího zpoždění pokračovat v platbě.

    Jméno účtu:
    Číslo účtu:
    Jméno banky:
    Země:
    Domovská adresa pro vyzvednutí:

    Díky, čekám na vaši rychlou odpověď, takže tady je moje identifikační karta, abyste věděli, že se zajímám o vaši reklamu.

  • lubos

    říká:

    DEKUJU ZA INFO… ZDE KOMUNIKACE …

    Jsem v pořádku s cenou prodáváte. Chci koupit co nejdříve, Já bych chtěl přijít a vidět to auto, ale nemohu udělat výlet do zahraničí teď, protože pracovní nasazení(Jsem vyvrtání Inženýr na baltského pobřeží), ale jsem si jistý, můžeme naši dohodu prostřednictvím e-mailu a poté, co jsem poslat mou plnou zálohu na vás na vozidla, mohu poslat dopravce, který bude shromažďovat na vozidla ze svého umístění a doručit ji na mě.

    Navrhl jsem, aby dopravci, aby peníze pro mě a zaplatit na místě, ale nosiče mají politiku, která není zasahování do nákupu a zaplacení zboží, jejich jedinou služba je vyzvednout položky poté, co bylo zaplaceno, a tak jsme muset opravit vydání platebních sami.

    Mohu provést platbu za vozidla na váš bankovní účet prostřednictvím EU přeshraniční bankovním převodem, protože umožňuje stejný den platbu do zemí v rámci Evropy unie.v jiných odeslat mezinárodního převod,budu potřebovat jméno majitele účtu,číslo účtu, IBAN, SWIFT kód. A poté, co jste obdrželi mou platbu,budeme diskutovat s přepravní společností na nejlepší čas, aby přišli a přijímat vozidla ve vašem místě. Bude také přijít s všechny potřebné identifikaci a dokument dokončit Odhlásit vozidla a také s plnou mocí.

    Pokud souhlasíte s mými podmínkami, Prosím, poskytnout informace poslat Platbu.

    I am okay with the price you are selling. I will like to buy as soon as possible,I would have preferred to come and see the car but I cannot make trip abroad now because of work(I am a drilling engineer off the Baltic coast) but I am certain we can make our arrangement through email and after I send my full advance payment to you for the Vehicle, I can send a carrier who will collect the Car from your location and deliver it to me.

    I proposed to the carrier to bring cash for me and pay you on the spot but the carrier has a policy of not meddling in purchase and payment for goods, their only service is to pick up the purchased package after it has been paid for, So we have to fix the payment situation ourselves.

    I can make payment for the Vehicle to your bank account via EU cross-border bank transfer, because it allows same day payment to countries within Europe union, to send this international transfer, I will need the name of the owner of the account, Account number, IBAN , swift code. And Once you have received my payment, we will discuss with the carrier on the best time to come and receive the Vehicle at your location. He will also come with all necessary identification and document to complete the unsubscribe of the Vehicle and also with power of attorney.

    If you agree to my terms, please provide the information you send payment.

  • Petr Soukup

    říká:

    Tak frajer chce odemne motorku :-) Elias Lund elilund101@gmail.com

    Jsem v pořádku s cenou prodáváte. Chci koupit co nejdříve, Já bych chtěl přijít a vidět to auto, ale nemohu udělat výlet do zahraničí teď, protože pracovní nasazení(Jsem vyvrtání Inženýr na baltského pobřeží), ale jsem si jistý, můžeme naši dohodu prostřednictvím e-mailu a poté, co jsem poslat mou plnou zálohu na vás na moto, mohu poslat dopravce, který bude shromažďovat na moto ze svého umístění a doručit ji na mě.

    Navrhl jsem, aby dopravci, aby peníze pro mě a zaplatit na místě, ale nosiče mají politiku, která není zasahování do nákupu a zaplacení zboží, jejich jedinou služba je vyzvednout položky poté, co bylo zaplaceno, a tak jsme muset opravit vydání platebních sami.

    Mohu provést platbu za moto na váš bankovní účet prostřednictvím EU přeshraniční bankovním převodem, protože umožňuje stejný den platbu do zemí v rámci Evropy unie.v jiných odeslat mezinárodního převod,budu potřebovat jméno majitele účtu,číslo účtu, IBAN, SWIFT kód. A poté, co jste obdrželi mou platbu,budeme diskutovat s přepravní společností na nejlepší čas, aby přišli a přijímat moto ve vašem místě. Bude také přijít s všechny potřebné identifikaci a dokument dokončit Odhlásit vozidla a také s plnou mocí.

    Pokud souhlasíte s mými podmínkami, Prosím, poskytnout informace poslat Platbu.

    The price is good with the price you are selling. I will like to buy as soon as possible,I would have preferred to come and see the car but I cannot make trip abroad now because of work(I am a drilling engineer off the Baltic coast) but I am certain we can make our arrangement through email and after I send my full advance payment to you for the motorcyle, I can send a carrier who will collect the motorcyle from your location and deliver it to me.

    I proposed to the carrier to bring cash for me and pay you on the spot but the carrier has a policy of not meddling in purchase and payment for goods, their only service is to pick up the purchased package after it has been paid for, So we have to fix the payment situation ourselves.

    I can make payment for the motorcyle to your bank account via EU cross-border bank transfer, because it allows same day payment to countries within Europe union, to send this international transfer, I will need the name of the owner of the account, Account number, IBAN , swift code. And Once you have received my payment, we will discuss with the carrier on the best time to come and receive the Vehicle at your location. He will also come with all necessary identification and document to complete the unsubscribe of the Vehicle and also with power of attorney.

    If you agree to my terms, please provide the information you send payment.

  • Petra

    říká:

    Díky za tuhle stránku, dnes přišla podivná poptávka (prodáváme auto) od kupujícího „údajně“ ze Švédska Oliver Nordin olivernordin155@gmail.com, tak jsem radši vygůglila, nezbývá, než být maximálně opatrný v této době.

  • Radka

    říká:

    Právě si ode mě „kupuje“ auto olivernordin155@gmail.cz
    Naštěstí jsem tak nějak nedůvěřiva a tak jsem náhodou narazila na otázku, kde se pan na nějakém autowebu pta,jestli je to bezpečné a uvedl stejný případ- ze auto chce koupit švéd žijící v Estonsku,a nemá čas sem přijet.. Tak jsem začala pátrat… A našla tuhle stránku… díky za ni…!! už bych nevidela ani Audinu, ani peníze… ještě ho budu dva dny tahat za nos,at si uzije…A pak ho pošlu nekam….

  • Jakub

    říká:

    Prodával jsem na Bazoši hodinky. Přišla SMS od „Marie Suarez“ s adresou zuarexmarie@web.de, že má zájem. Další e-maily šly z adresy zuarexmarie@gmail.com.
    Udala adresu
    Jméno: Akinlolu S
    Adresa: Flat 17 Coniston Avenue,
    Město: Essex
    PSČ: RM19 1PG
    Země: Spojené království.
    Spočítal jsem cenu s poštovným, souhlasila. Poslal jsem číslo účtu a adresu pro převod peněz na můj účet.
    Následoval poměrně povedený podvržený e-mail od Smile Bank (ovšem z podivné domény confirmation@smilehelpfulservice.com, navíc z hlavičky e-mailu je zřejmé, že byl odeslán ze serveru Googlu), že částka byla stržena z účtu kupce a čeká, až pošlu sledovací kód balíčku. Poté prý budou peníze připsány na můj účet.
    Znejistěl jsem a zavolal do Smile Bank (ovšem na jejich skutečný telefon, ne ten z podvodného mailu). Podobnou službu podmíněného převodu peněz prý neposkytují. Zato mi poskytli kontakt na jejich oddělení pro boj se scamem. Zde mi potvrdili, že žádný z mailů nebyl poslán z žádné z jejich bank a že jde o scam.
    Cílem je nejen bazarové zboží, ale i následné vylákání peněz na „úhradu poplatků spojených s převodem peněz“.
    Následovaly další čím dál drsnější dopisy od „Marie Suarez“, ať pošlu potvrzení o odeslání balíčku. Že prý banka jí zablokovala převáděnou částku a neuvolní jí dokud neodešlu balíček. Napsal jsem, že transakci ruším a pokud jí banka nechce peníze uvolnit, tak ať si příště vybere lepší banku. Odpovědí byl vyloženě sprostý mail, po kterém mi došla trpělivost. Tentokrát jsem odepsal anglicky, že vím, že jde o scam. Inspirován Monikou jsem jej zakončil „GAME OVER, bastard“. Poté už se neozvali.

  • Michal

    říká:

    Jsem rád, že existuje tato stránka, která mi pravděpodobně ušetřila asi 13 000Kč. Na bazoši jsem inzeroval notebook a ozval se tento zájemce:
    willysmart1852@gmail.com
    Prý chce notebook do Londýna pro dceru. Sdělil jsem mu bankovní spojení a jiné další informace. Za několik hodin mi přišlo e-mailem potvrzení z Smile Bank, že peníze už jsou na cestě a že až zboží odešlu, tak mám do banky odeslat potvrzení o odeslání a sledovací číslo zásilky a následně bude platba do 12h převedena na můj účet. Už jsem tedy zboží připravil a zabalil a ještě já vůl se věnoval tomu, abych u NB udělal čistou instalaci v AJ, aby to dcera měla vše připravené .
    Měl jsem zjištěné odeslání přes DPD, notebook zabalil do originálního balení a ještě předtím naleštil, aby vypadal opravdu jako nový.
    Chystal jsem se objednat dopravu a před tím mi ale ještě blesklo hlavou, že by možná stálo za to zkusit zadat adresu zájemce na internetu a vyhledávač mi našel tuto stránku, takže tím bych chtěl poděkovat, že jsou lidi, kteří se podělí o podobnou zkušenost a tím pomůžou druhým ušetřit peníze.
    Sice několik příspěvků výše (397) Samuel uvádí dva obchodníky, kteří už peníze na účet poslali a teď čekají na zásilku, ale po přečtení části této diskuze jsem ztratil důvěru v to, že bych také já nějaké peníze za odeslané zboží dostal, takže jsem zájemci napsal, že zboží odešlu pouze tehdy, až budu mít peníze na účtu. Od té doby žádná reakce, tak uvidím, jestli se ještě ozve nebo ne, ale každopádně nic bez připsaných peněz na účet posílat nebudu. Vím, že to může být z druhého pohledu problém posílat platbu dopředu, ale v tomto případě to budu od tohoto zájemce vyžadovat, jinak nic neposílám. 

  • Petr

    říká:

    Tak novinka, Elias Lund elilund101@gmail.com, chtel koupit motorku, udajne Švéd, pracujici v Estonsku, poslal potvrzeni o vlozenych penezich do Handelsbanken SE.

  • Vlada

    říká:

    Prodej telefonu na bazos a SMSka z cisla +1 206-929-2720 velice spatne prelozena veta do cestiny ze mam odepsat na sarahmike102@outlook.com , jak tady nekdo vyse psal – podvod.

  • Jakub

    říká:

    Jen chci připojit email ke komentáři 389.Denis

    dotyčný psal stejnou adresu, ale vystupuje pod ženskou z Rakouska a věci chce pro přítele …a jejich email je: mc031704@gmail.com

  • Sati

    říká:

    Tak týden mi vypisuje, že přijede agent a vyzvedne auto… Teď mi poslal z Lloyds banky potvrzení….. a je to a.adamscott2@gmail.com – POZOR NA NĚJ!!!

  • Denis

    říká:

    Ďalší podvodníci:
    veronicahof101@gmail.com
    * I work offshore as a Chef on a cruise ship and I can’t come and check it personally. I’m buying it for my Niece in the US as a little present.
    shefstev@gmail.com
    * Holandsko
    * Name..Willenke Hindriks
    * Address.. Siriusstraat 17, 9742 KT Groningen
    * Zip Code.. 9742 KT
    * Country.. Netherlands

  • Gaba

    říká:

    paypaltransferterm@gmail.com pozor na domény v emailech žádná firma nemá domeny gmail, další mail je babawerey@hotmail.com jako arrowood smith a facebook kroll a john a platbu chce na annabelle o machan! A jak řešíte tyto podvody, když váš znamej naletí?? A pošle peníze?

  • Karel

    říká:

    mám stejné zkušenosti bobbyroberson400@gmail.com tento primitiv kupuje moje zesilovače do Ameriky jen nepochopil že u nás máme v síti 230V bylo mě to divné tak jsem zadal jeho adresu do Googlu a dostal jsem se na toto forum. Momentálně vyhrožuje

  • Radek

    říká:

    Další podvodník: katl57117@gmail.com
    1. mail) ahoj. je to ještě na prodej?
    2. mail) jaká je konečná cena, kterou chcete prodat?
    3. mail) cena je v pořádku a mám zájem o koupi. můžeš mi říct náklady na zaslání do románska s dhl express .. protože to koupím pro mého syna. Dejte mi prosím vědět náklady, protože budu platit i za poštovné.

  • Petr

    říká:

    Na můj inzerát mě nejprve SMSkou z čísla 2563 kontaktoval podvodník mmonika0440@gmail.com (objevuje se ji již v předchozích komentářích jako např. mmonika367@gmail.com). Vystupuje jako Monika Mayer z Maďarska – chce koupit můj inzerovaný nábytek. Stejný scénář jako ostatní – uhradí to PayPalem částku navýšenou o přepravní náklady. Přepravní náklady mám já uhradit přes Western Union. Poslal falešné potvrzení z PayPalu, že převod je hotov z 99% a čeká jenom na moje uhrazení přepravného. Tady jsem to ukončil a napsal mu, že vše ruším a končím. Po tomto mém ukončení zatím poslal ještě dva urgující až výhružné maily, abych zaplatil do WU. Tak čekám, co bude dál, než pochopí, že neuspěl.

  • Hama

    říká:

    Samo ze bych neposlal driv nez bych mel penize na konte.
    Napadlo mne zda to neni nejaky podvod a narazil jsem na tento web.
    Tak take prispeju.

    mj3001835+9i@gmail.com
    Martins João
    mj3001835@gmail.com

    Dobrý den
    Omlouvám se za pozdní odpoved na vás. Já jsem v soucasné dobe na služební ceste v Slovakia, ale jsem pripraven k platbe vcetne prepravní náklady, protože já jsem ochoten ji koupit pro svou bratranec jako dárek k narozeninám a budete poslat maskáčové tenisky na její adresu pres Ceská pošta

    Jsem si spocítal náklady na dopravu Ceská pošta webových stránkách a to je kolem 250CZK.
    https://www.postaonline.cz/en/kalkulacka-postovneho

    Tady je moje bratranec dodací adresa.

    Jméno: Abiola Paul
    Adresa: # 23 Housing Road,Mokola
    Mesto: Ibadan
    Stát: Oyo
    PSC: 23402
    Zeme: Nigérie

    Cekám na váš IBAN a príjemce jméno tak já pokracovat s platbou.
    S pozdravem,

  • sasa

    říká:

    janisvejonis12@gmail.com

    prejavi zaujem o kupu ponukaneho tovaru, chce poslať platbu cez PayPal, posle akoze onhold potvrdenie o uhrade (vyssej sumy ako bolo dohodnute) a ziada, aby ste rozdiel poslali cez western union akoze dopravcovi, ktory pride a tovar vyzdvihne. A ked nesuhlasite, vyhraza sa mailom akoze od FBI a 7 rocnym vazenim:))

  • Roman

    říká:

    Inzeruji na Bazoši. Nejdřív přišla SMS z čísla 2563, že jako jestli to ještě mám a prý pro lepší komunikaci budeme na mailu:

    mriajozef@yahoo.com

    Tušil jsem jak se celá věc bude vyvíjet a tak jsem byl velmi stručný a odpověděl „Ano, mám“

    Po několika hodinách přišla „typická“ reakce „Thank you for the response to my message.I have read all the details on the advertisement.I am interested in buying it for my stepson who is schooling in Spain, and i would like to get it as soon as possible cause am buying it as birthday gift to him. can you please tell me how long you have owned it? and what is the final price for it including the shipping fee via post office to Spain? and do you have more pictures?If you do, kindly send them to me.Here is the address for you to check the shipping cost…

    Name….. Peter Mase
    Address. Calle copenhague 14,4c
    City…….Torrejon de Ardoz
    State…..Madrid
    zipcode…
    28850
    country…Spain

    I hope to read from you soon.

    Best regards. “

    Neměl jsem moc náladu na dlouhé „vykecávání“ a tak jsem ho odbyl jen stohým „Jednoduše ne!“ Ale bacha na něj. Určite se někde znovu objeví.

  • Katka

    říká:

    Také jsem nalétla, přišla jsem o mobil za tři tisíce. Po tom co mi nepřicházeli peníze si vymyslel neexistující poplatek kvůli tomu že je úředník z Nato a že mám poslat peníze (2000kč) jeho synovi do Nigerie

    Přídávám: kingselectronics92@gmail.com

  • Petr

    říká:

    Další podvodník..tentokrát údajně z USA: tinarodriguez707@gmail.com

    Inzeruji na bazoši starožitné sofá…velmi ho chce pro přítele. Okamžitě odesílá platbu navýšenou o přepravní náklady. Ty mám okamžitě utíkat zaplatit do WUB (Western Union), samozřejmostí je falešné potvrzení o platbě na můj účet…

Navigace komentářů

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *