Prodáváte věci přes inzerát? Pozor na podvodné nabídky

Zveřejněný inzerát vždy obsahuje i kontaktní údaje, které jsou bohužel neodolatelným lákadlem pro rozesilatele nevyžádaných zpráv. Existuje spam, který je v podstatě neškodný a maximálně vás okrade o trochu času, přinejhorším vás rozčílí. Bohužel ale existují i zprávy, které se tváří jako výhodná nabídka a přitom se vás jejich pisatel snaží jen bezostyšně okrást.

Ve starším článku jsem se věnoval přímo podvodným inzerátům, u kterých se vás nabízející snaží nalákat k nákupu zboží inzerovaného za zajímavou cenu. Po odeslání platby ale nikdy žádné zboží nepřijde. U spamu v odpovědích na inzerát to funguje obráceně. Podvodník reaguje na vaši nabídku. Většinou je “ochoten” zaplatit více než jste požadovali. Poté se zboží odesílá dříve než jsou peníze na účtu nebo se z vás pokusí vytáhnout citlivé údaje (zejména údaje o vaší platební kartě).

Většinu emailů odchytí náš filtr a k uživatelům se vůbec nedostanou, některé přesto projdou až ke svému cíli. U kontaktních telefonů zase hrozí, že se spammer pokusí kontaktovat svou oběť pomocí mobilních aplikací jako je třeba WhatsApp. Bohužel existují i případy, kdy důvěřivější uživatelé dotáhnou celou transakci až do (pro ně) hořkého konce.

Takový spam má různé podoby. Ještě před pár lety byla většina těchto zpráv v angličtině, což samo o sobě spoustu lidí od další komunikace odradí. Anglicky psané odpovědi chodí stále, dnes se ale většinou o text postará překladač. Ten už je tak dobrý, že jsou zprávy skoro k nerozeznání od textu psaného živým člověkem. Mohou vypadat třeba takto:

1. Zprávy (email, whatsApp), které jsou psané anglicky

“Hi, how much is the price of this laptop in us$ value?please reply Cheers, Mrs Sandra”
“Dear Seller, I saw your advert of Camera placed on https://www.avizo.cz and i am interested in buying it, please kindly get back to me if is available Mr. Kohei“

2. Zprávy (email, whatsApp) s českým textem vytvořené pomocí překladače

“Dobrý večer, ráda bych se dozvěděla více o Vašem inzerátu. Dejte mi prosím číslo nebo email. ” “Dobrý den, viděla jsem váš inzerát. Stále na prodej?” nebo prostě jen jednoduchá věta “je tento produkt ještě dostupný?”

Ve všech případech se jedná o spam, jehož jedinou úlohou je vzbudit váš zájem a vtáhnout vás do následné komunikace. Jakmile zareagujete, následuje pohádka o tom, že syn zrovna potřebuje nabízený notebook ke studiu nebo třeba dcera telefon k narozeninám, které má už příští měsíc. Nabídnutá cena bude zajímavě navýšena, abyste získali pocit, že celý obchod bude opravdu výhodný a podvodník vás tím patřičně navnadil.

podvodná odpověď na inzerát
Adresa se tváří jako oficiální email platební služby paypal (paypal.com). Ve skutečnosti jde o účet na freemailové službě gmail.com – jasný podvod.

Pak následuje žádost o vaše bankovní údaje a nakonec žádost o zaslání zboží proti potvrzení o provedení platby. Může jít o potvrzení z banky nebo nějaké zavedené platební brány. Každopádně toto potvrzení bude pravděpodobně falešné. V jiných případech se z vás pokusí falešný zájemce vytáhnout přes odkaz na platební brány vaše osobní údaje. Tyto odkazy vedou na podvodné stránky. Dobrým vodítkem může být, že taková potvrzení jsou většinou pod odkazem, který se má tvářit jako oficiální adresa nějaké zavedené instituce. Při bližším pohledu však zjistíte, že to není pravda. Např. zasilkovna-cz.dealpay.site nebo zasilkovna-cz.legaltransfer.store opravdu nejsou weby Zásilkovny i když její jméno v adrese vidíte. Zásilkovna používá doménu zasilkovna.cz, která v adrese viditelně schází.

Podvodná platební brána

Stránka má vypadat jako oficiální platební brána Zásilkovny. V adrese je ale jasně vidět, že na stránkách zásilkovny nejste – jasný podvod.

Pokud narazíte na rafinovanějšího vykuka, může být potvrzení o platbě pravé, ale ani to neznamená, že peníze byly skutečně odeslány. Po získání potřebného potvrzení totiž dojde ke stornování platby a peníze ve skutečnosti na váš účet nedorazí.

O tom, že nejde o žádný hoax a můžete přijít opravdu o nemalé peníze, si můžete přečíst i v týdeníku Policie České republiky – Žena na internetu prodávala kočárek, přišla o více než 700 tisíc korun.

Téma podvodů na inzertních serverech už zaujalo i české Youtubery:

Pokud se rozhodnete prodávat své zboží přes inzertní server, můžete si u nás samozřejmě podat inzerát zdarma. K výše popsaným odpovědím na vaše nabídky ale přistupujte velmi obezřetně a hlavně nikdy nezasílejte zboží dříve, než budete mít skutečně peníze na svém účtu. Nikdy také nezadávejte své osobní údaje do pochybných aplikací, na které vás zavede poslaný odkaz. V ideálním případě na takové emaily vůbec nereagujte, je to jen ztráta vašeho času.


Komentáře 728

Navigace komentářů

  • Jan Vít

    říká:

    Další podvodník: mark walter

  • Eva

    říká:

    Varování
    Jana Paul (janapxx009@gmail.com), chtěla koupit sv. šaty. Vše vypadalo opravdově i potvrzení z banky s visa kartou atd. naštěstí jsem kvůli poškození z čistírny obchod rušila ovšem ta hrůza vyhrožování FBI, Interpolem atd. Tak jsem napsala, že to předávám naší policii a je klid
    Jana Paul (janapxx009@gmail.com)
    (citibankinternational2019@gmail.com)

    Uf, napsala bych aj sprosté slovo

  • Pavel

    říká:

    Pozor na tohoto zmrda z Bukurešťe. mon.koppel@email.cz
    Chce poslat peníze předem za mobil a já samozřejmě blbec poslal. Pak posílá z banky lloyds, že peníze budou na účtu už dnes a už čekám 3 dny a nic. Po třech dnech napíše, že upgradují systém a na převedení je třeba 1500 Kč poslat. Už nikdy neposílejte nikdo věc dopředu, než nebudete mít peníze! Jinak dopadnete jako já.

  • Jiří

    říká:

    Tak jsem se setkal s ADAMEM: sytcob196@gmail.com
    Chtěl koupit kabát ale s tím rozdílem že jej chce zaslat na adresu v ČR:
    Name.. David Mark
    Address Suite #12018 Slevacska 476/2A
    City Rumburk
    Postal Code 40801
    Country Czech Republic
    Firma v likvidacici.
    Potvrzení o platbě vypadá opravdu věrně, ale chybí údaje o odchozímo účtu, což má každá banka.
    Název banky je: The Royal Bank Of Scotland.

  • Deni

    říká:

    Jmenuje se Michal Chad. Chce koupit kočárek, který inzeruju na Aukro.cz.

    Dobrý den,
    kupující michalc98 Vám poslal dotaz ke zboží

    Znění dotazu:
    Dobrý den, pošlete prosím informace o svém úctu na muj e-mail, abychom mohli platbu odeslat ješte dnes michal.chad00953@gmail.com

    Zaradovala jsem se, proaktivne nabídla ještě fusak a golfáč. Napsal, ze je to pekne a ze bere oba.
    Chce adresu a číslo účtu. Prý bydli ve Francii a pošle si kurýra. Poskytla jsem své číslo účtu i adresu. Píšeme si anglicky přes Whatsapp s americkým číslem +1 (208) 392-7445.
    Pta se mě, jestli mám ještě něco na prodej. Gadgets nebo computer pro jeho rodinu. To už mi začíná byt divné, ale říkám si – ok, Americani asi mají jiné plany s novorozenci. Ja mám jen dřevěné hračky, zasilam foto. Líbí se mu to, prý to preposle manželce a ptá se, kolik za to chci. Řeknu cifru, všechno bere a vůbec nevyjednava. Pta se mě, jestli nemám nějaké spotřebiče nebo nábytek. Má na mysli dětskou postýlku, přebalovák nebo ohrivacku na mléko? Přihazuju chuvicku. Nabízím další věci jako mantinely do postýlky, posílám fotky a částky. Je z toho chudák zmatený. V kuse se ptá na konečnou cenu za všechno. Paralelně začínám googlovat jeho e-mailovou adresu a telefon. Nenacházím nic, jen tyto stránky (díky za ne!!!) se scenarem, který se i v mem případě začíná naplňovat. Přistupuju na jeho hru.
    Komunikujeme dal, zajima mě, jak se to bude vyvíjet. Na PayPal zatím nedošla řeč. Nicméně ani ne za dva dny má přijet Pacific Express vyzvednout všechny věci. :-) Sděluji celkovou částku 15500 CZK a ze bez předchozího pripsani částky na muj účet kuryrovi nic nepředám. Mezitím zjistuju, ze účet uživatele michalc98 byl Aukrem odstaven. **to be continued**

  • Jarda

    říká:

    Ozval se na inzerát psal že mi převede částku za auto a částku na dopravu že ji nemůže zaplatit přímo dopravci poslal mi výpis z účtu že Švédska stim že si mi ozve jeho banka výpis falešný na platebním příkazu jiný podpis než v jeho cestovním pasu v pásu jméno Lucas norré nielsen na platebním prikazu jméno jen lucasnielsen psáno do hromady takže idiot co se dostal zřejmě ke krásnému pásu je negramot v dalším emailu mi psala údajně banka že mi peníze převede až pošlu cenu dopravy ze svého na účet do Itálie to je 15800kc prostě podvod ják svině bylo mi to hned jasný ale nechal jsem ho co z něj vyleze a nesklamal

  • Martina

    říká:

    Tiež , dnešná skúsenosť – predaj mobilu cez bazos.sk
    Dobrý deň, je to ešte voľné?

    sytcob196@gmail.com – Email bol odoslaný zo serveru Bazos.sk.

    Thanks for your response so how much is the item plus postage cost to Hollands

    Thanks so much for your mail and am okay with the price so kindly send me your bank details now so i can make the payment now
    Adam Branson … podvodník
    sytcob196@gmail.com

  • Tereza

    říká:

    Další takový je alexoliver66836@gmail.com, vystupuje pod jménem George Alex Oliver.

    Myslím, že různé varianty tohoto jména už tady taky padly. Místo PayPal ale jede v bitcoinech. Scénář jak přes kopírák – voják, chce to auto, nabízí slušnou cenu, auto si má vyzvednout dopravce. Bylo mi to podezřelé od začátku, ale přesvědčily mě dokumenty, výpisy z banky, atd. Kvůli nějakému „problému“ nemohl zaplatit za přepravu, ale poslal mi doklady o tom, že peníze za auto i přepravu už složil na depozitní účet a banka je odblokuje, jakmile dostane doklad o zaplacení přepravy. Přišli jsme o 9500…

    Vždycky jsem si myslela, že se mi nic podobného nemůže stát, že na to jsem přece moc chytrá a tyhle podvody jsou tak průhledné….no nejsou. Nebo zas tak chytrá nejsem. Každopádně to beru jako zkušenost a ještě si říkám, že jsme mohli přijít o daleko víc.

  • Milan

    říká:

    Jako prodejce co inzeruji na našich servrech se s tím setkávám často, píší i na telefon, jak je to z ciziny, ani nereaguji…teď po dlouhé době jsem si jednoho vyzkoušel…chtěl poslat na Ukrajinu, když jsem mu napsal, že tam kurýr neposílá, napsal Německo, klasicky poslal falešné potvrzení z banky z Ukrajiny.Zjistil jsem , že na netu taková stránka s bankou je, ale to byly uměle vytvořeny stránky banky (bez telefonu-jinak každá banka tam má telefon a při zadání do vyhledávače ukrajinské banky mi to nenašlo-našlo to asi 76 jiných ukrajinských bank, tedy dnes už ti podvodníci to mají zase jinak zmáklé, nejlepší je prostě neposílat nic, dokud nemáte peníze na účtu, jejich tvrzení, že pro ochranu klienta chce banka potvrzení je směšné, jinak banka nepřipíše zadržené peníze…Pokud se na to člověk zaměří, tak je tam více nesrovnalostí, například jsem mu psal v 17 hod 4.5.2020 a on mi odpověděl na můj email, který mu přišel 8 hod 4.5.2020, (toto byl čas mého příchozího emailu k němu…), tedy časově je v pásmu někde kolem ameriky a ne Ukrajiny.
    Toto jsou existující stránky údajné ukrajinské banky : https://www.shevkrerovbank.com/, přitom kdyby to byla ofic banka, nebylo by to tam anglicky, ale azbukou…

  • Lucka

    říká:

    Také čerstvá zkušenost, s kontaktem od Edwardmorris520@gmail.com
    Reagoval na prodej 19 let starého auta, že dorazí agent, on zaplatí předem . Nechápeme, jak by ten podvod reálne udelal? :-)

  • Dave

    říká:

    edwardmorris520@gmail.com, chvilku jsem ho natahoval, pak jsem mu napsal, ať pošle peníze přes Western Union, no a už se neozval. A já se tak dobře bavil :-)

  • Petr

    říká:

    Ahoj všem,
    Erik Robinson už mě taky uhání o moje trochu nepojízdné auto. Narodil se ve stejný den jako Mirkův, ale už se v Londýně přestěhoval :-)) Kopii pasu taky poslal..
    Pracuje ve vojenské lékařské jednotce v Blanfordu…..strašně se těší na nové místo v Albánii….(že by odebíral orgány?)….a úplně nejvíc se mu k tomu hodí auto s vadnou převodovkou :-D
    Moc díky za tyto stránky…..sice bych mu nic neposlal, to ne, ale ztratil bych spoustu času s papírováním, auto bych odhlásil….no ani si ty problémy nechci představit.
    Ještě jednou dík
    er27robinsn18@gmail.com

  • EvilMonkey

    říká:

    Prodávám na Bazoši a zde je email od:

    Klausch Hans-Joachim

    Ahoj

    Děkuji, že jste se mi vrátili, jaká je poslední cena notebooku, rád bych věděl o aktuálním stavu notebooku a pošlete mi prosím obrázky a specifikace.

    Mám zájem o koupi notebooku pro mou dceru v Nizozemsku jako dárek k narozeninám. Kolik je notebook plus zásilka do Nizozemska prostřednictvím DPD nebo DHL.

    Raději provedu platbu bankovním převodem, dovolte mi získat bankovní údaje, abychom vám mohli platbu provést.

    Pokud je to možné, můžete mi odpovědět anglicky.
    Protože toto je můj třetí rok v češtině a stále se učím česky.

    S pozdravem.
    Pane PETER Peiskere.

  • Mirek

    říká:

    Pan Eric Robinson taky mění bydliště z Velké Británie do Albánie a chce koupit auto inzerované na sauto.cz.

    Jméno: Robinson Eric.
    Adresa: A354, charlton Marshal, Londýn.
    Země: Velká Británie
    Datum narození: 19 / květen / 1966

    Poslal kopii pasu a adresu, poté ještě info, že přidá do platby částku pro dopravce ….
    Naštěstí jsem narazil na tento web a hned z toho vycouval.

    Děkuji za výše uvedené příspěvky

  • Klára

    říká:

    Chtěla bych upozornit na další podvodný mail jenetm.joe@gmail.com opět poslat zásilku do Nizozemska :-D Jistá paní Janet Micheal

  • michal

    říká:

    haha koukám to samé jak paní nademnou, prodávám iphone a píše mi taky prý z holandska a nejvíc mě pobavila ta adresa:

    Name .. Steven Branson-INOTSY
    Address .. Ukkelhof #12, Amsterdam
    City .. Amsterdam
    Post Code .. 1066WV
    Country .. Netherlands

  • Klára

    říká:

    Mám pár dní zpátky zkušenost se sytcob196@gmail.com údajný pan Adam Branson chtěl do Holandska poslat nové boty, které prodávám na Bazoš. Dostal údaje k platbě a do dneška neposlal peníze. Psal, že zaplatil přes PayPal a že bych měla obdržet mail. Nic jsem neobdržela, PayPal ani nemám, tak jsem ani nic neposílala. Pánovi jsem v mailu jasně vysvětlila, že ani e-shopy neposílají zboží dokud nemají peníze na účtě. Od té doby se neozval.
    Zde ještě jeho adresa do Holandska.

    Name.. Klementova Branson
    Address.. Ukkelhof 12 , Amsterdam
    City..Amsterdam
    Post Code.. 1066WV
    Country..Netherlands
    Phone.. +31626670706

  • Lenka

    říká:

    Haha, tak jede se dál. Mám posílat foťák bratranci do Rumunska o pětistovku dráž než prodávám. Říkám si, co by ne, Rumunů je tu mrak. Vše začalo být divné, když jsem se zeptala zda by to šlo poslat na zásilkovnu případně i na dobírku přes zásilkovnu. Na tento dotaz žádná reakce, žádná adresa bratrance ani zásilkovny nedorazila najednou se jedná o mezinárodní platbu ať pošlu jméno (ne že bych se třikrát nepodepsala, že jo). Tak jsem začala googlit a hle.. takže náš milý podvodný email cjoe6018@gmail.com . Zatím si píšeme, tak přemýšlím co s ním :))

  • Mario

    říká:

    michaelalezovic22@gmail.com fotoaparáty, nezaujímala sa moc o ich stav, nechcela vidiet fotky, asi v tretej správe si vypýtala trochu moc údajov. Anglictina bola prekvapivo dobra tak som si nemyslel ze ide o podvodnika ale to vypytanie osobnych udajov hned na zaciatku / adresa ucet meno drzitela uctu a pod. mi nedalo pokoj tak som dal email do googlu a nastastie nasiel toto forum. Poslat to chcela tiez do Litvy, vyzdvihnut to mal kurier united shipping agency.

  • Zdenka

    říká:

    Dnes mi písala michaelalezovic3@gmail.com. Chcela kúpiť kočík. Tiež chcela poslať peniaze . Tak som ju poslala pekne po slovensky chod do pi.. a nech si to dá do prekladača. Ďakujem že ste.

  • Hana

    říká:

    Dnes se mi ozvala z mailu michaelalezovic5@gmail.com
    chtěla koupit dětský kočárek. Hned chtěla znát přesnou adresu a všechny detaily. Když jsem chtěla znát kontakt na ni, žádná odpověď. Jo a chtěla poslat pro zboží loď :D
    Díky za tyto stránky, hned jsem si ji vyhledala, protože to bylo divné.

  • Marek

    říká:

    Bazoš inzerát – podovodný email – michaelalezovic2@gmail.com kontaktuje mne ohledně koupě dětského pokoje :D pošle leodní dopravu a peníze pošle předem ideálně pokud mám paypal.

    Děkuji za tuhle stránku :D díky Vám všem jsem to odhalil hned v začátku a teď jen trollím :D

  • Lenka

    říká:

    Mě kontaktoval falešný e-mail ourmari009@gmail.com, když jsem inzerovala šaty na sbazaru. Pozor je to podvodnice. Její údajná adresa je Maria Hynková, 20 Millpond Estate West Lane Paradise St, Londýn, SE164LY, Velká Británie. Zasílala i falešné zprávy jakože z Citibank z mailu citibankinternational2019@gmail.com. Žádala nakoupit bitcoiny. Opravdu dávejte velký pozor.

  • Peťa

    říká:

    benard123@seznam.cz píše přes sbazar.cz a chce odpovědět na tento mail:
    benard63julianann@gmail.com
    Díky komentáři od Igora jsem si dala pozor, píše, že je z Rumunska a chce zaplatit předem a poslet kurýra.. i když mám v inzerátu jasně uvedený pouze osobní předání.

  • Petr

    říká:

    Velký pozor na tuto adresu amirmaikore@gmail.com. Pokouší se nakupovat na bazarech (převážně SBAZAR).

    Adresa pro doručení:

    Adresa:
    Coulibaly OUMAR
    62 AVENUE GLARNER CAPTAIN
    SAINT-OUEN
    93400 FRANCE

    Vůbec na něj nereagujte

  • Igor V.

    říká:

    Další podvodník, který chtěl koupit model RC letadla!!!

    Takže jediný způsob platby, který kurýr přijímá, je TransferWise, takže laskavě klikněte na http://www.transferwise.com a pošlete mi obrázek toho, co vám přináší, takže vám mohu pomoci dokončit transakci, než kurýr přijde k vyzvednutí ok

    A pak další a další konverzace, falešný PayPal, kde poslal peníze a na mě je zaplatit dopravu atd atd.

    Tady ale neposlat peníze přes paypal, ale přes transferwise.com…

    Mail: benard63julianann@gmail.com

    Ted otravuje, že jsem ho / ji okradl !!! že už peíze poslal přes paypal atd atd.

    Poslal jsem mu sice adresu, IBAN a číslo účtu, ale z toho nic nemá a nelze to zneužít

    Takže pozor všichni !!! A díky za tuto stránku a diskusi

  • adela

    říká:

    Moc díky, dneska mi na Bozoš také odpověděla Denisa Lezovic denisalezovic105@gmail.com. První mě napsala sms že má zájem o zboží (slovenky) a ať se jí ozvu na email. Jakmile sem napsala na email, odepisovala anglicky a hned chtěla autosedačku poslat a chtěla moje kontaktní údaje – účet, email, telefon, místo bydliště – aby mohla zadat vše přepravci… Což se mi zdálo dost divné. díky za to, že jste sem psali, že je to podvodník.

  • Lucie

    říká:

    Právě si píšem s Hančou:

    Mám velký zájem o koupi. V Česku jsem byl, ale nyní pracuji v jiné zemi. Vidím, že je to pro vás novinka. Zařídil jsem dopravce, který po doručení platby na váš účet vyzvedne zásilku. Zašleme vám všechny potřebné údaje včetně mé adresy. Na převodu prostřednictvím služby PayPal trvám, protože nemám online přístup k bankovnímu účtu. Nemám totiž internetové bankovnictví a moje práce mi z principu nedovoluje chodit do banky. Poplatky za převod si proto také vezmu na starosti. Musíte si tedy pouze založit účet PayPal na stránce http://www.PayPal.com. Jakmile si vytvoříte účet, pošlete mi následující údaje (na převod peněz nemusíte čekat 2 až 3 dny, proběhne okamžitě): Jméno: E-mailová adresa účtu PayPal: Telefonní číslo: Celková suma: Jsem zcela připraven nakoupit a zaplatit všechny poplatky včetně přenosu. Pro dokončení převodu mi prosím pošlete tyto informace.

    Adresa: teves.hana20@gmail.com

    Díky všem za komentáře. Pomohly mi přesvědčit se, že z obchodu nic nebude. Šmejdi šmejdí :(

  • Jaroslav

    říká:

    Mé auto chce koupit edwardmorrison940@gmail.com a druhý je oliveeeralex66654@gmail.com.
    Klasika jako je popsáno výše.
    Jsem s nima zatím na začátku, tak chci si s nima trochu pohrát (inspirace z komentářů nahoře).
    Začal jsem s odpovědí, že mají štěstí, že hodně cestuji, že jim to auto dovezu, ať mi dají adresu :-D ….. uvidíme co bude dál. Zkusím pak instinktivně reagovat, ať třeba jedou za mnou na motel „kde jsem ubytovaný“ atp.
    Ať stráví se mnou taky trochu času, než je to přestane bavit.

  • Vladimír

    říká:

    Taky podfuck…… prodávám auto a ozval se jakýsi Alex Edward „Alex Edward“ :

    Ahoj,

    Díky za odpověď. Mám zájem o koupi vašeho auta.
    Jak dlouho jste to vlastnili?
    A chtěl bych vědět vaši pevnou cenu.

    S pozdravem.
    Alex .E.

    odpověděl jsem a poslal požadované info a přišla odpověď velmi podobná těm na této stránce:

    Dobrý den,

    Dobře díky. Přijímám cenu 30000.
    Ale rád bych věděl, jestli je možné koupit. Nejsem v České republice, jsem v táboře v blandfordu ve Velké Británii. Ale pokud souhlasíte s prodejem, zaplatím dříve, než vyzvednu auto.

    S přátelským pozdravem,
    Alex.

  • Radek

    říká:

    Pan George Morris (morrisgeoge520@gmail.com) opět na scéně a loudí číslo účtu. :oD
    Dokonce mi poslal „své“ iniciály, abych mohl nachystat smlouvu.

    —————————————————————————–
    Text dotazu: Dobrý den,
    rád/a bych získal/a bližší informace.
    – Peugeot, 5008, rok výroby …….
    Kontaktujte mne prosím.
    —————————————————————————–
    Ahoj,
    Mám zájem o nákup. Jak dlouho jste jej vlastnili a jaká je vaše nejlepší cena
    —————————————————————————————————————————-
    Mám zájem o koupi, procházení obrázků a popisů, ale zajímalo by mě, jestli je možné koupit, protože nejsem v České republice, jsem v Blackheath, ale pokud souhlasíte s platbou před vyzvednutím.
    Pozdravy.
    —————————————————————————————————————————–
    Nyní nemohu cestovat kvůli povaze mé práce, jsem v současné době v táboře, kde mám povinnost. Ale mluvil jsem se zástupcem námořní společnosti, ke které jsem byl přidělen, pokud souhlasíte, budu kupovat a přidělený agent ho vyzvedne. laskavě potvrdil, že budu koupit. Platba by nebyla problém.
    ——————————————————————————————————————————
    Pokud s prodejem souhlasíte, budu kontaktovat přepravního agenta, aby jej vyzvedl, jakmile koupím. Budou mít plné oprávnění jednat jménem mého. Také přijdou na kontrolu a podepsání potřebných dokumentů. Platba by neměla být problém
    ——————————————————————————————————————————
    Dopravní agent bude mít plné moci jednat jménem mého zástupce.
    S vyzvednutím nebude problém. Informují mě, že nenabízejí platbu při doručení. Platba na váš účet by neměla být problémem.
    ——————————————————————————————————————————
    Morris George
    Date of birth:26/03/1966
    Address: 27 St John’s Hill, Battersea, London
    City: Blackheath
    Region: London
    Zip: SW11 1TT
    Country: United Kingdom
    Passport Number : 455808638
    Tady jsou moje údaje, pokud potřebujete připravit jakoukoli smlouvu.
    Dopravní agent pochází z nákladu Dart. Jsou to soukromí agenti, kteří do našeho tábora dodávají dobré služby.
    ————————————————————————————————————————————————————————————-
    Jsem vojenský muž. Přepravní agent mě informuje, že nenabízí platbu při dodání.
    Platba na váš účet by neměla být problém.
    ——————————————————————————————————————————-
    Dopravní agent mě informoval, že nenabízí platbu v hotovosti. Platba na váš účet nebude problém.
    Chcete-li pokračovat s platbou, můžete mi poslat podrobnosti o svém účtu.
    pozdravy
    ———————————————————————————————————————————-

    Jsem zvědavý, jak odpoví na mé podmínky „prodeje“ :oP

    Shrnutí podmínek prodeje :

    1. Osobní jednání s dopravním agentem
    2. Úředně ověřená plná moc k jednání agenta vašim jménem
    3. Po prokázání totožnosti agenta podpis kupní smlouvy
    4. Po podepsání kupní smlouvy sdělím agentovi číslo mého účtu
    5. Po převodu celé částky 135.000 Kč na můj účet provedeme přepis vozidla na úřadu
    6. Teprve potom předám agentovi vozidlo.

    Souhlasíte?

  • Bohuslav

    říká:

    Zdravím, máte někdo zkušenosti s.. Jonas Aggerholm . napsal mi na můj inzerál a že je Dán z Lotyšska.

  • annalezovic

    říká:

    Zaslala mi zprávu na mobil ať jí písnu.

    Zaslal jsem jí FUCK YOU!

    Doufám, že se tý svini něco stane.

  • Petra

    říká:

    Také mám teď tu čest prodávat na bazosi svatební šaty do Holandska,, Adamovi“ :sytcob196@gmail.com
    Nějak si nevšimli, že jsem vdaná a můj email je nezměněné jméno za svobodna a jako jméno majitele účtu uvedli v potvrzení,, od banky‘ ‚jméno za svobodna, které se samozřejmě neshoduje. Kluci to nemají vychytané, každopádně dobře vědět, že je zase nějaká finta na to, aby se nějaký nestastnik chytil.

  • petr

    říká:

    podvodník:
    Od: „Adam Branson“
    přes Paysend.com

  • petr

    říká:

    další podvodník má adresu: sytcob196@gmail.com a představuje se jako Adam Branson z holandska,
    podobný scénář, platba přes Paysend.com

  • Jana Ka

    říká:

    Opet podvodna sms na inzerat na bazosi email sonafandlova@gmail.com. Uz jsem jednu podobnou sms se spatnou cestinou obdrzela od sonalezovic1983, takze jsem na sms ani neodpovidala.

  • Eva

    říká:

    Rovnaký scenár aj u mňa pri predaji svadobných šiat. Najskôr sms v slovenčine, potom mail už v angličtine. Chcela odo mňa viber číslo pre rýchlejšiu komunikáciu. Vraj je z Litvy. Aby som poslala svoju banku a všetky údaje, že potom pošle svoju prepravnú spoločnosť, lebo som jej napísala, že poštou neposielam. Nezdalo sa mi to tak som s nou prestala komunikovať a ako čítam tieto príspevky, aj dobre. Nejaká Lucie Fandlova.

Navigace komentářů

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *