Prodáváte věci přes inzerát? Pozor na podvodné nabídky

Zveřejněný inzerát vždy obsahuje i kontaktní údaje, které jsou bohužel neodolatelným lákadlem pro rozesilatele nevyžádaných zpráv. Existuje spam, který je v podstatě neškodný a maximálně vás okrade o trochu času, přinejhorším vás rozčílí. Bohužel ale existují i zprávy, které se tváří jako výhodná nabídka a přitom se vás jejich pisatel snaží jen bezostyšně okrást.

Ve starším článku jsem se věnoval přímo podvodným inzerátům, u kterých se vás nabízející snaží nalákat k nákupu zboží inzerovaného za zajímavou cenu. Po odeslání platby ale nikdy žádné zboží nepřijde. U spamu v odpovědích na inzerát to funguje obráceně. Podvodník reaguje na vaši nabídku. Většinou je “ochoten” zaplatit více než jste požadovali. Poté se zboží odesílá dříve než jsou peníze na účtu nebo se z vás pokusí vytáhnout citlivé údaje (zejména údaje o vaší platební kartě).

Většinu emailů odchytí náš filtr a k uživatelům se vůbec nedostanou, některé přesto projdou až ke svému cíli. U kontaktních telefonů zase hrozí, že se spammer pokusí kontaktovat svou oběť pomocí mobilních aplikací jako je třeba WhatsApp. Bohužel existují i případy, kdy důvěřivější uživatelé dotáhnou celou transakci až do (pro ně) hořkého konce.

Takový spam má různé podoby. Ještě před pár lety byla většina těchto zpráv v angličtině, což samo o sobě spoustu lidí od další komunikace odradí. Anglicky psané odpovědi chodí stále, dnes se ale většinou o text postará překladač. Ten už je tak dobrý, že jsou zprávy skoro k nerozeznání od textu psaného živým člověkem. Mohou vypadat třeba takto:

1. Zprávy (email, whatsApp), které jsou psané anglicky

“Hi, how much is the price of this laptop in us$ value?please reply Cheers, Mrs Sandra”
“Dear Seller, I saw your advert of Camera placed on https://www.avizo.cz and i am interested in buying it, please kindly get back to me if is available Mr. Kohei“

2. Zprávy (email, whatsApp) s českým textem vytvořené pomocí překladače

“Dobrý večer, ráda bych se dozvěděla více o Vašem inzerátu. Dejte mi prosím číslo nebo email. ” “Dobrý den, viděla jsem váš inzerát. Stále na prodej?” nebo prostě jen jednoduchá věta “je tento produkt ještě dostupný?”

Ve všech případech se jedná o spam, jehož jedinou úlohou je vzbudit váš zájem a vtáhnout vás do následné komunikace. Jakmile zareagujete, následuje pohádka o tom, že syn zrovna potřebuje nabízený notebook ke studiu nebo třeba dcera telefon k narozeninám, které má už příští měsíc. Nabídnutá cena bude zajímavě navýšena, abyste získali pocit, že celý obchod bude opravdu výhodný a podvodník vás tím patřičně navnadil.

podvodná odpověď na inzerát
Adresa se tváří jako oficiální email platební služby paypal (paypal.com). Ve skutečnosti jde o účet na freemailové službě gmail.com – jasný podvod.

Pak následuje žádost o vaše bankovní údaje a nakonec žádost o zaslání zboží proti potvrzení o provedení platby. Může jít o potvrzení z banky nebo nějaké zavedené platební brány. Každopádně toto potvrzení bude pravděpodobně falešné. V jiných případech se z vás pokusí falešný zájemce vytáhnout přes odkaz na platební brány vaše osobní údaje. Tyto odkazy vedou na podvodné stránky. Dobrým vodítkem může být, že taková potvrzení jsou většinou pod odkazem, který se má tvářit jako oficiální adresa nějaké zavedené instituce. Při bližším pohledu však zjistíte, že to není pravda. Např. zasilkovna-cz.dealpay.site nebo zasilkovna-cz.legaltransfer.store opravdu nejsou weby Zásilkovny i když její jméno v adrese vidíte. Zásilkovna používá doménu zasilkovna.cz, která v adrese viditelně schází.

Podvodná platební brána

Stránka má vypadat jako oficiální platební brána Zásilkovny. V adrese je ale jasně vidět, že na stránkách zásilkovny nejste – jasný podvod.

Pokud narazíte na rafinovanějšího vykuka, může být potvrzení o platbě pravé, ale ani to neznamená, že peníze byly skutečně odeslány. Po získání potřebného potvrzení totiž dojde ke stornování platby a peníze ve skutečnosti na váš účet nedorazí.

O tom, že nejde o žádný hoax a můžete přijít opravdu o nemalé peníze, si můžete přečíst i v týdeníku Policie České republiky – Žena na internetu prodávala kočárek, přišla o více než 700 tisíc korun.

Téma podvodů na inzertních serverech už zaujalo i české Youtubery:

Pokud se rozhodnete prodávat své zboží přes inzertní server, můžete si u nás samozřejmě podat inzerát zdarma. K výše popsaným odpovědím na vaše nabídky ale přistupujte velmi obezřetně a hlavně nikdy nezasílejte zboží dříve, než budete mít skutečně peníze na svém účtu. Nikdy také nezadávejte své osobní údaje do pochybných aplikací, na které vás zavede poslaný odkaz. V ideálním případě na takové emaily vůbec nereagujte, je to jen ztráta vašeho času.


Komentáře 728

Navigace komentářů

  • haugenkristoffer0

    říká:

    také mně psal haugenkristoffer0@gmail.com Sauto. Poslal jsem mu blbec číslo účtu se jménem a adresou :-(

    Díky za informace z tohoto fora, už nebudu na emaily reagovat a snad tyto informace nemůže nijak zneužít… achjoo

  • Zdeněk

    říká:

    email :haugenkristoffer0@gmail.com

    a jako vždy stejná pisnička :D….
    „Jsem Kupuji od Riga, Lotyšsko (EU). Omlouvám se za špatnou českým překladem, jsem přeložil on-line, Mluvím Norský jazyk a angličtina (Jsem norský).“

    Taktéž chtěl koupit naše auto, dík za upozornění.

  • Martin

    říká:

    Tak už vodím na nudli asi osm dní podvodníka.Měl zájem koupit světla na kolo,které prodávám.
    Nabídl bezmála 520 dollarů.S tím jsem samosebou souhlasil,toliko peněz,když je koupí v Americe obě cca.50 dollarů.
    A začalo přesvědčování,založení paypal.Tak jsem si vymyslel banku ,telefon,jméno.A vše mu zasla,přišlo potvrzení o platbě,krásně vytvořené.
    Tak jsem dělal,že paypal ještě nemá peníze,začal vyhrožovat fbi.
    Ještě se tím bavím,zkomolenou angličtinou mu píšu,že manželka a děti budou mít z peněz radost.
    Pořád mu to nedošlo.Holt ňáká lopata.

    peterwright489@gmail.com

  • Tomas T

    říká:

    Zdravím další podvodník jak už tu párkrát zaznělo…

    tentorát pod jménem Kristoffer Haugen

    email :haugenkristoffer0@gmail.com

    a jako vždy stejná pisnička :D….
    „Jsem Kupuji od Riga, Lotyšsko (EU). Omlouvám se za špatnou českým překladem, jsem přeložil on-line, Mluvím Norský jazyk a angličtina (Jsem norský).“ atd….

    poslal i falešný pas a zfalšovaný výpis z účtu o odeslání peněz i falešný email z jeho banky (když jsem jeho banku kontaktoval o ničem nevěděla)

  • Honza01

    říká:

    Mám také jeden podvodným email po me chtěla telefon pro bratrance do belgie .Ja jsem na to samozřejmě naletěl a poslal jsem jí ho .
    Email :
    MrsFemi Sandra
    Makasukisuzuji@gmail.com

    !!!!!Nic neposilejte!!!!!!

  • Petr Židlický

    říká:

    Pozor další takový co chce nechce žádné zboží, ale jen číslo účtu !!!!!

    Mario Gomez (mrgmz6782@gmail.com)

    Re: SMILA SOL, slunečnice světlo z IKEA

    Dnes 7. 1. 2017, 10:07:58

    Komu: petrzidlicky@email.cz
    g
    You don’t have to worry about that i have shipper who will be coming for the pickup as soon as the payment is done First the you have PayPal account for the payment ??
    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    Nice Hearing back from you..I’m quite satisfied with the condition and price. I will be paying the PayPal charges from my account and i will be paying directly into your PayPal account without any delay,and i hope you have a Paypal account. If you have one already, just send me the address to send it to, which is the email address you use for it or you can send me a Paypal money request,and if you don’t have Paypal account yet, it is very easy to set up, go to http://www.paypal.com and get it set up , so once i receive the details i will go ahead with the payment through PayPal and then i will contact my shipping company after you get the payment. I will need your home address for it to be Picked Up by the Shipping Company

    PROVIDE DETAILS BELOW:

    Full Name:
    PayPal Email address
    Phone Number:
    Total amount:

  • Lojza

    říká:

    A dalsi mi ted psal.martin engberg

    Nazdar!, Chtěl bych si koupit tento vůz, jaký je stav motoru a nemá žádné vady? jaká je konečná cena ?, můžu mít více fotografie.

    Jsem Kupuji od Riga, Lotyšsko (EU). Omlouvám se za špatnou českým překladem, jsem přeložil on-line, Mluvím Norský jazyk a angličtina (Jsem norský).

    Zařídím sbírat vozidla na vaše místě po dohodě a inspekce na místě.

    Hello , I am very interested in purchasing your car, does it have any visible defects and what is the condition of the engine? what is your final price?, can i have more Photos.

    I am buying from Riga, Latvia(EU). sorry for the not so good Czech translation, I did the translation online, I speak Norwegian and also english(I am Norwegian).

    I will arrange to receive the vehicle at your location after agreement and on site inspection.

  • Lojza

    říká:

    Dalsi podvodnicek ted slibuje te koupi mohe auto a ze posila penize na ucet pred predanim to jsem zvedavy co w neho jeste vyleze pise ze prepravce je uz na ceste.jeho zpravy……
    vše je v pořádku, můžu vám zaplatit zítra a dopravní prostředek přijde vyzvednout auto ve středu, takže dejte mi vědět, jestli to je v pořádku…….Mám vážný zájem v autě, jsem již kontaktoval dopravního prostředku, který může dělat vyzvednutí vozu, takže jakmile jsem koupit, přijdou a vyzvednout ji ze svého místa a doručit ji ke mně………Mám zájem o koupi, i prošly obrázky, ale chtěl bych vědět, jestli je to možné, abych koupit, protože nejsem v České republice, jsem v Blackheath, ale pokud se shodneme na ceně Můžu vám zaplatit před vyzvednutí………Děkuji za odpověď, jsem zájem o koupi, jak dlouho jste ji vlastnil? a jaká je vaše cena za auto? ……….
    Nepocitam s tim ze obchod probehne ale ma nekdo i zkusenost s vyrizenym obchodem do zahranici?diky za pripadnou odpoved cau Lojza

  • Petr Židlický

    říká:

    Dobrý den,

    Děkuji za informaci, dne 27.12. 2016 v ANJ napsal žadatel z emailu christiediane.m12@yahoo.com, díky vaším informacím, jsem dotyčnému napsal, že si nepřeji s ním dál komunikovat. Děkuji za upozornění.

    Petr Židlický, Brno

    ———- Původní zpráva ———-
    Od: christiediane.m12@yahoo.com
    Komu: petrzidlicky@email.cz
    Datum: 27. 12. 2016 14:56:24
    Předmět: SMILA SOL, slunečnice světlo z IKEA

    Is this still for sale ??

  • Lumír

    říká:

    Ahoj lidi,
    zrovna řeším podobný došlý mail se zájmem o koupi nabízené věci. Můj syn mě nasměroval na tuto stránku a po přečtení vašich příspěvků už dál nic řešit nemusím. Takže dík za vaše zkušenosti a jako dárek přidávám adresu dalšího podvodníka: jikkigarner12@gmail.com
    pěkné Vánoce všem slušným lidem

  • Kolafa

    říká:

    Tak musim konstatovat, ze Martin Engberg, E-mail: engbergomartin@gmail.com musí mít děsný zájem o auta z CZ, páč mě píše taky, že by ode mě koupil ……. + asi 10 lidi z AAA ….

  • Klára

    říká:

    Dobrý den, mám tento problém.
    V pondělí 28.11 přibližně ve 3.00 ráno mi poslala dotaz kellyby301 na můj prodej telefonu, zda je nový nebo použitý – psáno v češtině (vše bylo v inzerátu popsáno). Další den opět okolo 3.00 ráno mi přišel už soukromý mail v angličtině, kde mi dotyčný nabídl částku v dolarech. Tento mail je kboyce@o2.pl . komunikovali jsme v angličtině, že jde do banky zadat částku, napsala jsem údaje k poslání částky. Psala mi, že zadá do banky a já musím hned odeslat. Já jsem napsala, že neodešlu dokud nebudu mít peníze na účtu. Dále mi přišlo z mailové adresy online.citi.com, že tato osoba poslala tu a tu částku a že já mám do 24 hodin telefon odeslat a poslat bance ověřovací kód mailem, aby uvolnily peníze. Za celou dobu komunikace se ani nepodepsala a nebyla mi schopná napsat adresu. Potom mi psala zda mail z banky dorazil a napsala, kam telefon odeslat.
    Name: ukpe morris
    Address: 15, borad street marina lagos island
    state: Lagos
    country: Nigeria
    postal Code : 23401
    Nedalo mi to a tak jsem se koukla na její profil na aukru. Zde měla napsané, že je účet odstaven.Registrovala se 28.11. a poslední návštěva byla 29.11.
    Napsala jsem ji tedy, že její český aukro účet je podvodný a že má zajít do banky a zrušit transakci, protože do Nigerie nic posílat nebudu, pokud mě bude obtěžovat, tak vše předám policii.
    Dnes opět přišel mail online.citi.com, že jsem stále ještě neposlala kód o odeslání zboží. A ona mi dnes napsala toto: LOOK, WHAT IS GOING ON WITH MY MONEY AND WHAT ARE YOU TALKING ABOUT AFTER I HAVE SENT THE MONEY TO YOUR BANK ACCOUNT ??? ARE YOU ON DRUGS??? DO YOU THINK THAT PEOPLE GO TO BANK AND WIRE TRANSFER FOR FREE ??????? WITHOUT PAYING ANY CHARGES TO BANK ?????? WHAT ARE YOU ASKING ME TO DO AFTER I HAVE SEND MONEY AND PAID ALL THE BILL TO BANK SO THAT THIS TRANSFER CAN BE CONDUCTED SUCCESSFULLY, LOOK GO AND SEND MY ITEM TODAY AND GIVE PROOF OF SHIPMENT TO BANK THEY WILL CREDIT YOUR ACCOUNT WITH THE MONEY TODAY BECAUSE I HAVE PAID ALL THE BILL TO BANK AND I RECEIVED THAT YOUR MONEY HAS BEEN DEDUCTED AND IT IS WITH BANK NOW…AND BANK SAY THEY ARE WAITING FOR YOUR CONCERN …YOU HAVE TO DOWNLOAD THE ATTACH SCAN DOCUMENT AND SEND IT BACK TO ME …WITH THE PROOF OF SHIPMENT SO THEY CAN CREDITED YOUR MONEY TODAY.I WILL NOT TAKE THIS EASILY WITH YOU AND I WILL MAKE SURE I REPORT YOU TO ALLEGRO SERVICE AND POLICE MY FATHER IS A LAWYER HE CAN DEAL WITH PEOPLE LIKE YOU

    I WAIT TO READ BACK FROM YOU

    Prosím o radu, jak mám dále postupovat, moc vám děkuji Klára

  • Tomáš 64

    říká:

    Ahoj, přidávám další zkušenost na koupi mého auta, které jsem inzeroval. Ozval se již známý Martin Engberg enbergomartin@gmail.com (Nor žijící v Litvě) lámanou češtinou, s tím že hovoří norsky a anglicky. Zajímal se jen, jestli je motor v pořádku, nic víc. Jelikož ovládám angličtinu, dopisovali jsme si anglicky. Angličtinu má dobrou, ale když jsem se ho na něco dotazoval, tak nereagoval jen pořád mlel tu svoji již obehranou písničku. Už to má tak vymakané, že přišly informace (dokumenty) z Handelsbank s tím, že u nich složil peníze a já bych měl poslat zálohu dopravci do Říma. Až potom mi banka pošle zbytek peněz za auto. Tady jsem jeho hru ukončil…Jeho doklady, které poslal jsou samozřejmě podvrh…

  • Milan Škaroupka

    říká:

    Prodávám hudební nástroj a tady jsou za poslední dva týdny další :
    Karol Valeria (karolvaleria00@gmail.com)
    Laura Howard (mrslaura508@gmail.com)
    West Morgan (westmorgan411@gmail.com)
    Christopher Bartley (jbsfsd@jaffer.com)
    Thomas Philips (patriciaknewl34@gmail.com)
    jane crowd (jane.crowd@yandex.com)
    faizafbakry001@gmail.com
    Scott David (scottdavid024@gmail.com)

  • Tomas 74

    říká:

    engbergomartin@gmail.com Martin Engberg

    ode mě chce koupit auto pouze s dotazem jestli je všechno pořádku, zvláštní přístup. Už od první chvíle se mi to nezdá. V jeho posledním e-amilu mě požádal o zaslání bankovního účtu včetně IBAN a Swift code, na který mi zašle peníze za prodej.
    Obávám se, že i kdybych mu poslal všechny informace nic nezaplatí. Ztráta času……, prosím dávejte si pozor!!!

    Moje poslední odpověď je „Only cash in Prague“, tak uvidíme :)))

  • Tomáš

    říká:

    Tady přidávám další podezřelý kontakt. Chtěl ode mne koupit fotoaparáty a abych je poslal do západní Afriky :-). Jako vtip to bylo celkem dobré, ale rozhodně je třeba se mít před těmito podvodníky na pozoru. Při psaní použil Čěštinu evidentně přeloženou překladačem.

    benjamiin.matthew@gmail.com

  • Patrik

    říká:

    Ahoj, dopisuje si se mnou tenhle: engbergomartin@gmail.com Martin Engberg.
    Chce koupit moje auto, které prodávám, ale teď už je mu nějak všechno ohledně stavu auta jedno, jenom chce po mě bankovní údaje.
    Je to podvodník, zřejmě…
    Jenom přemýšlím k čemu by mu to moje bankovní spojení IBAN atp bylo, nevíte co s tím zkoušejí tihle týpci dělat?

  • Zuzka

    říká:

    Taky mi píše engbergomartin@gmail.com.. Jenže jsem se až teď dostala na vaší diskuzi. Napsala jsem já blbá smlouvu a je tam uvedený moje rodný číslo. Myslíte, že toho může nějak využít? :( Samozřejmě peníze neočekávám a posílat nikam žádný nebudu. To samý auto, taky nikam nepošlu, ale stejně… Jinak taky mi poslal norské doklady..

  • david

    říká:

    engbergomartin@gmail.com Martin Engberg

    Už to má propracovanější :o) Nezdálo se mi to už po prvním mailu, kde jsem vyžadoval telefonní číslo, že mu zavolám.
    Dokonce zaslal i doklady na můj popud, že to potřebuji do kupní smlouvy, trošku mě to překvapilo, ale nezaskočilo.
    Na to že psal že je z Lotyšska a poslal norské doklady, nu což mohl by tam i žít, tak jsem si to on-line prověřil přes norskou ambasádu a takovéto doklady které zaslal nemají, neexistuje atd. Prostě podvrh. Škoda, že je sem nemohu přiložit, aby jste viděli co zasílá.

    Teď přemýšlím, jak ho povodit dál.
    :o)

  • Božena Kusá

    říká:

    Moc všem tady děkuji za to, že mě otevřeli oči!!! Málem bych naletěla, protože jsem důchodkyně a ze staré školy, takže jsem začala důvěřovat. Prodávám štěňata, a ta Karol Valeria má zájem. Nejdříve to vypadalo zajímavě, ale když jsem se ptala o kterého má zájem, že jsou dva, nedostávala jsem odpovědi. Nutili mě, abych si založila účet na paypal. To jsem nechtěla, poprosila jsem je, aby mi poslali peníze na KB. Což se nestalo, že prý mi poslali peníze na Unionbanku. To mi bylo podezřelé. Že zaplatili dopravci 280 EU za dopravu, 50 EU za převod a další za psa. Abych těch 280 EU poslala nazpět tomu přepravci, aby mohla začít být zahájena přeprava, a už se sama domlouvala s přepravcem. Informovala jsem se v bance, a u všech možných známých. Až jsem nakonec začala pátrat tady a vše se objasnilo!!!! Moc vám všem děkuji! :-)

  • Jana T.

    říká:

    Taky jsem se setkala s výše uvedenými podvodnými e-maily
    Sandy Schwartz- sschw367@gmail .com
    Karol Valeria – karolvaleria00@gmail.com
    Sandy Schwartz me stále uhání o zaplacení poštovného na adresu

    Agent Name: Fengshan Jiao
    City: Jiangxi
    State: Ji`an
    Zip code: 343900
    Country: China

    Za prve mi bylo neustále opakováno, ze doprava neni problem, že vše zařídí. To mi přišlo divne ( inzerát byl na piano a to se přepravuje celkem složitě) pak se objevila platba na PayPalu i za dopravu, opět poslat pres Western Union a poslat potvrzení. To jsem odmítla.

    Dnes mi přišel dalsi upomínací e-mail na který již nebudu reagovat.
    Good Morning,I will be waiting for you to get the transaction completed this morning..Don’t forget to email PayPal with the western union details you got from western union so that they release the fund as well..

    I will need your response asap.

    Thanks !!

    Díky za příspěvky, alespoň jsem si jistá, že jde opravdu o podvod.

  • ilona

    říká:

    Moc by mě zajimalo jestli to řeší policie nebo někdo kompetentní??

  • ilona

    říká:

    Toto mi bylo sděleno po oznámení ze je to podvod. Zbozi je skoro nezajima orad at se jde honem zaplatit doprava. Po mě chtěli 6000 přes Money gram.

    Opravdu si nemyslím, že byste pochopit, co se vlastně děje. Musíte pochopit, že jsem ty peníze tak, jak jste žádal poslal ke svému účtu. riskoval jsem všechno poslat peníze na vás na prvním místě, ale nyní máte dělat, abych se cítil podvedený a hloupé o tom, co se stalo. Jsem e-mailem PayPal a to, co mi řekl, bylo, že nejsou schopni připsat peníze na váš účet vzhledem k tomu, že potřebovat informace Money Gram ověření od vás, které jste nebyli schopni poskytnout. Mají mě e-mailem, že vám poslal oznámení, že jste potřebovali vrátit k nim s detaily Money Gram k tomu, aby ověřil, zda skutečně máte položku k prodeji a také pro mě být chráněny v případě, že chcete, aby mě podvést v tomto transakce. Vy sám jasně ví, že částka byla odečtena z mého účtu a nikdy nemůže být vrácena zpět. To je skutečná opravdu dostat bláznivější a bláznivější ke mně … Další věc, kterou jsem očekával vás udělat, je provést převod peněz, a protože platba byla schválena, tak laskavě vrátit ke mně nebo PayPal s detaily Money Gram peněz, takže se mohou uvolňovat všechny své peníze, Pokud nemám slyšet od vás za pár hodin budu kontaktovat PayPal a podat zprávu, co se děje s nimi, protože mám integrity chránit.

  • Petr M.

    říká:

    Díky Avízu za podobný článek. Jako nováček v prodeji věcí přes nějaký bazar jsem měl tu čest hned napoprvé :) …

    muktairu2016@yandex.com

    1. Ahoj,
    Je toto zboží stále k dispozici pro prodej? Pokud ano, kolik to je? Doufám, že to slyším od vás nejdřív …
    S pozdravem,

    2. Dobrý den, hezké slyšet zpět od vás, jak dlouho jste jej vlastnil ?? Jaký je váš skutečná cena za to? Čekání na slyším od vás brzy, S pozdravem.

    3. Hello ,
    I Agree with price So i will be paying directly into your Bank Account
    without any delay. Get back to me with the details below :

    Bank Account
    Name;
    Bank Name :
    Account Number:
    Swift code:
    Total Cost of the item.

    once i receive the details i will go ahead with the payment through
    bank and then i will contact my shipping company after you get the
    payment. I will need your home address for the item to be Picked Up by the Shipping Company…

    Have a nice day.

    4. Hello, good evening and i really appreciate your quick response…i do buy and sell items through Bank to Bank payment, so you can get back to me with your Bank details, to make the payment as soon as possible ok? Waiting for your quick reply ok?
    Here are the details you need to forward below:

    Bank Account:
    Bank Name:
    Name:
    Account Number:
    Swift code:
    Total Cost of the item:

    5. Hello Friend,
    Sorry for the late reply due to my work, I’m a very busy man because i work as a sailor, i don’t have much time to move around and im presently at Scotland now but i will contact my bank for the payment immediately you send me your bank details for the payment to be made quickly with your price…Hope you are a reliable person and God fearing to do business with and i wait to hear from you as soon as possible for the requirement and i wouldn’t be able to call due to my work.
    Regards,

    No a včera se ozvali odtud:

    christiediane.m12@gmail.com

    1. Is this still for sale ??

    Tak doufám, že to někomu pomůže.

  • Jiří Šilhavík

    říká:

    Pozor na maily od Robert Benson který používá stejné metody – napřed pošle potvrzení banky že tam má pro mně složené peníze a chce poslat kameru do Švédska a pak teprve pošle peníze.

  • Iva

    říká:

    další podvodník – Sandy Schwartz (sschw367@gmail.com)
    Ta samá písnička ..kupuju / prodávala jsem na Bazoši sedačku / a posílám navíc přes Paypal 600€ ,to mi bylo divné a proto jsem ihned zaslala jeho mejl na Paypal – spoof@paypal.com .

    ODPOVĚĎ Y PAYPALU –
    Hello ,

    Thanks for forwarding that suspicious-looking email. You’re right – it
    was a phishing attempt, and we’re working on stopping the fraud. By
    reporting the problem, you’ve made a difference!

    Identity thieves try to trick you into revealing your password or other
    personal information through phishing emails and fake websites. To learn
    more about online safety, click „Security Center“ on any PayPal webpage.

    Every email counts. When you forward suspicious-looking emails to
    spoof@paypal.com, you help keep yourself and others safe from identity
    theft.
    Your account security is very important to us, so we appreciate your
    extra effort.
    Thanks,
    PayPal

  • Ivana

    říká:

    Další výtečník je:

    karolvaleria00@gmail.com>

    Ahoj,
    Děkujeme za vaši reply..I’m zájem o koupi, ale jak dlouho jste ji vlastnil? a kolik chceš za to?
    Můžete také poslat nějaké další fotky.

    Pozdravy.
    What is the best price of it now ?

  • Miky

    říká:

    Ahoj borci, napřed velké díky avizo.cz za tuto diskusi a přidávám svůj příběh:)
    Prodávám auto a mám inzerát na hodně serverech. Krom autobazaru typu aaa a esa a jiných machři, kteří mi rovnou nabídli poloviční cenu, se mi začali typci ze zahranici. Přišlo mi divný že chtějí tu starou herku koupit ale co říkal jsem si, hlavně když zaplatí:) Když nabídli peníze předem na účet tak jsem znejistel…kdo pošle 80 000 za něco co ani neviděl?
    Strejda Google jako vždy pomohl a tak na ně dlabu. Mimochodem jestli si myslíte že je nějak zdržíte dopisovanim, tak se podle mě pletete…v openspacu jich sedí 60 a všichni jsou na ty jedny emailový adrese a tahají nás za fusekli všechny:(
    Takže ještě jednou díky a přidávám své emailové adresy vykuku

    engbergomartin@gmail.com

    williamsbeller830@gmail.com

    carolinaobrien11@gmail.com

  • Michael

    říká:

    Další výtečník je:

    karolvaleria00@gmail.com>

    mailová komunikace:
    1. Dobrý den, prodejce, je to reklama stále k dispozici pro prodej?

    2. Ahoj,
    Děkujeme za vaši reply..I’m zájem o koupi, ale jak dlouho jste ji vlastnil? a kolik chceš za něj v USD?
    Můžete také poslat nějaké další fotky.
    Pozdravy.

    3. Pěkný sluch vrátil z you..I’m docela spokojen s tímto stavem a cenou. Budu platit poplatky za PayPal z mého účtu a budu platit přímo do vašeho PayPal účtu bez zbytečného odkladu, a doufám, že máte účet PayPal. Máte-li jeden už jen poslat mi adresu poslat ji, což je e-mailová adresa, kterou používáte pro to, nebo mi můžete poslat žádost o peníze Paypal, a pokud nemáte PayPal účet, je velmi snadné nastavit, přejděte na http://www.paypal.com a dostat ji nastavit, takže jakmile jsem dostávat podrobnosti budu pokračovat s platbou prostřednictvím PayPal a pak budu kontaktovat svou přepravní společnost po dostanete platbu. Budu potřebovat vaši domácí adresu pro to, aby byl zvednut Shipping Company a níže mé osobní údaje, aby vám ukázal, že jsem vážný zájem také můžete mi poslat fotky z ní teď

    Jméno: Karol Valeria
    Adresa: plot 104 lesní terasa,
    Město: Morgantown
    Stát: Západní Virginie
    Země: USA

    Klasický scénář přes PayPal, reakce na inzerci z Annonce. Vše, jak přes kopírák.

  • Michael

    říká:

    Další výtečník:

    karolvaleria00@gmail.com>

    Jméno: Karol Valeria
    Adresa: plot 104 lesní terasa,
    Město: Morgantown
    Stát: Západní Virginie
    Země: USA

    Scénář jako obvykle s PayPalem, inzerát na autosedačku byl v Annonci.

  • Petra Rakovická

    říká:

    prodej na sauto, sbazar, bazos
    kupec: erichartford@gmail.com

    Dobrý den,

    ano, mohu vám poslat své údaje, pokud je třeba připravit smlouvu,

    Mám vážný zájem v autě, jsem již kontaktoval dopravního prostředku, který může jít a vybrat si auto, takže když jsem koupit, přijdou a zvednout to.

    Zajímám v autě, jsem prošel na obrázcích, ale já bych chtěl vědět, jestli je to možné, abych koupit, protože nejsem v České republice, jsem v Blackheath, ale pokud se shodneme na ceně i zaplatí jste před vyzvednutí.

    s pozdravem

    i need the car for personal use, the car will be register in Blackheath, like i told you i have already contacted a transport agent who can go and pick the car so once i buy they will come to your location and pick the car, but before that can happen you will need to logout the car,

    i agree with the price, it’s right with my budget, i can send you a copy of my passport and address if you will need to prepare a contract i can sign it myself.

  • Samir Esselmouni

    říká:

    Dobry den, velice ale velice dekuju panu Leosovi taky mi psal erichartford67@gmail.com kvůli prodeji auta pres Sauto velmi me naštval ale uz od zacatku to smrdelo, doufam ze jim to karma vrátí

    Jeste jednou dekuji teto strance Avizo moc diky

Navigace komentářů

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *