Podělte se o zkušenosti a zajímavé historiky z prodeje nebo nákupu bytu

V době, kdy člověk řeší situaci s bydlením, může z různých koutů slyšet „tak ten byt prodej, co pořád řešíš“ nebo „kup si byt, vždyť se nabízí na každém rohu“. Takovéto rady ovšem příliš nepomohou.

Byt, či ne byt?

obrázek: Placbo – ‚hamlet

Existuje ale řada lidí, kteří si nákupem nebo prodejem bytu již sami prošli a vědí, o co jde. Tito lidé potom mohou doporučit ten správný postup, který si sami vyzkoušeli, nebo mohou mít i pár zajímavých historek, které mnohdy pomohou více, než by se na první pohled zdálo.

Přestože nákup nebo prodej bytu není v podstatě žádná velká věda, praxe může přinést mnoho úskalí. Prodávající musí řešit, jak určit správnou cenu, kam a kdy vložit inzerát, případně jestli využít nebo nevyužít služby realitní kanceláře.

Kupující to také nemá vůbec snadné. Je byt v dobrém technickém stavu? Není zatížen dluhem? Není soused shora nadšený bubeník, který pravidelně cvičí v době, kdy jste zvyklí uspávat své děti? Při koupi bytu člověku prolétne hlavou spousta otázek.

Byty se nakupují a prodávají denně. Jen v naší inzerci nemovitostí je přes 20 tisíc bytů na prodej. Určitě se najde celá řada zkušených lidí, kteří mohou dobrou radou, cennou zkušeností nebo zajímavou historkou pomoci ostatním. Patříte mezi ně i vy?

Jaké máte zkušenosti s prodejem nebo koupí bytu? Máte nějaké zajímavé historky, které jste zažili při výběru bytu? Jak to celé probíhalo? Co byste doporučili ostatním? Zajímá nás váš příběh. Podělte se námi v komentářích pod tímto článkem.

Pokud jste již své zážitky nebo zkušenosti s prodejem bytu publikovali na svých webových stránkách nebo blogu, pošlete nám odkaz, ať máme co číst a kam odkazovat.  :)


Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *