Video: Jak koupit ojeté auto 12. díl – jak přemýšlet o nákupu ojetého auta

Prodávající sleduje především své vlastní zájmy. Jak přistupovat k nákupu ojetiny nám v dalším díle video série o nákupu ojetých aut prozradí expert s dlouholetou praxí na trhu s ojetými vozy Vladimír Miškanič ze Zkoukniauto.cz.

Přepis obsahu videa do textu

Jak přistupovat k nákupu ojetého auta

Jak jsem již v jiném rozhovoru říkal, jde o bazarové zboží. Do bazaru si nejdeme pro kousky v bezvadném stavu, ale pro použitou věc, o kterou se musíme postarat, opravit, případně vyměnit opotřebované díly. A s tím k tomu musíme i přistupovat.

O odpovědnosti kupujícího

Odpovědnost za nákup neseme my sami. Stalo se zvláštním zvykem, že za špatné rozhodnutí můžou ti druzí. To oni nám prodali špatné auto, to oni nám prodali jogurt po záruce. Ne. Odpovědnost je na nás. To my jsme si koupili špatné auto a to my máme doma jogurt, který můžeme použít akorát jako odpuzovač  kun. Odpovědnost je zcela na nás.

O motivaci prodávajících

Prodejce se nám bude snažit vozidlo prodat, protože na tom závisí prosperita firmy, jeho výplata a spousta dalších věcí. Nebude se o nás starat jako o malé dítě. Když jdete na nákup do supermarketu, taky vás nikdo z personálu nechytne za ruku a neříká, tohleto si nekupuj, to ti nebude chutnat. Prodejce prostě musí prodat vše. To lepší i to horší. A na nás je si to horší nekoupit. Protože prodejci budou jen tak dobří, jak to po nich budeme požadovat.

1. díl – Proč je důležité prověřit si prodávajícího
2. díl – Proč je důležité prověřit historii vozu
3. díl – Kdy prověřit historii vozidla
4. díl – Jak prověřit historii vozidla
5. díl – První setkání s vozidlem
6. díl – Kontrola karoserie
7. díl – Kontrola motoru
8. díl – Kontrola interiéru
9. díl – Jaká auta se nejvíce prodávají
10. díl – Ceny bazarových aut
11. díl – Zkušenosti s autobazary
13. díl –Koupit ojeté auto od majitele nebo z bazaru?
14. díl –Časté skryté vady u ojetých aut


Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *