Jak nejúčelněji zařídit dětský pokoj

Zařizování dětského pokoje patří k nejdůležitějším krokům v přípravě na příchod nového člena rodiny. Na co je třeba se zaměřit a na co si dát pozor?

Asi málokterá domácnost se na příchod potomka nepřipraví dětskou postýlkou. Ale co dále? Samozřejmě se hodí úložné prostory. A čím více jich bude, tím lépe. Jedním z nejpraktičtějších kusů nábytku je pak přebalovací pult. Výrazně vám ulehčí život zejména v prvním roce dítěte. Ideální volbou je přebalovací pult v kombinaci s komodou. Jakmile vaše dítě odroste plenám, jednoduše odmontujete přebalovací desku a zůstane vám praktická komoda.

Nábytek do dětského pokoje se nejčastěji vyrábí z dřeva nebo lamina v kombinaci s dřevotřískou. Zde záleží čistě na vašem vkusu a finančních možnostech. Určitě však nezapomeňte na bezpečí, tedy pokud možno oblé hrany nebo alespoň chrániče rohů, které výrazně eliminují pravděpodobnost nepříjemných zranění dětí. Jakmile začnou malí průzkumníci objevovat svět, budou se více než hodit.

Zejména v prvních pár letech života stráví vaše dítě velkou část dne na zemi. Je tedy vhodné myslet na příjemný koberec s dětským motivem či pěnové puzzle, které skvěle izoluje dítě od chladné země a zároveň se stane oblíbenou hračkou dítěte.

Nezapomeňte na vhodné stropní osvětlení, lampičky, dětský stůl, židle a police či knihovnu. I zde se zaměřte na bezpečné rohy a hrany. To platí i pro další interiéry.

Dětský pokoj je místo, kde se nejvíce projevuje potřeba skloubit vzhled, praktičnost a bezpečnost. Myslete dopředu a zařiďte dětem pokoj tak, aby rostl s nimi. Vyhnete se situaci, kdy za rok zjistíte, že polovina věcí, které jste tak nadšeně kupovali, je vám náhle k ničemu. Ušetříte si starosti, čas i peníze.


Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *