Avízo oslavilo 23. narozeniny

23. ledna roku 1990 vyšlo první číslo AVÍZA. V jednom obyčejném ostravském bytě tehdy vzniklo doslova na koleně dělané “samizdatové” vydání prvních soukromých inzertních novin v České Republice.

Od té doby se samozřejmě změnilo mnohé. Noviny, které tehdy vycházely v nákladu pár tisíc výtisků, nyní najdete na více než dvou tisících prodejních míst. Místo nabídek psacích strojů, videokazet a žigulíků si v inzerátech můžete vybírat mezi tablety, PC sestavami, Blue-ray disky a auty značky BMW.

Stejně jako se měnilo nabízené zboží, měnila se i technologie výroby novin a jejich grafická podoba. Ve fotogalerii si můžete prohlédnout, jakým vývojem si za více než dvacet let prošla titulní stránka AVÍZA.

V roce 1996 byl spuštěn provoz našich internetových stránek. Jednalo se o jeden z prvních inzertních serverů v ČR, jehož obsah tehdy tvořily výhradně inzeráty převzaté z novin. Každým rokem si ale online inzerce získávala čím dál větší oblibu a začínalo být jasné, že stávající koncept je neudržitelný.

To v roce 2006 vyústilo v zásadní redesign celého webu a od té doby najdete inzeráty z novin na samostatných stránkách. Ačkoliv jsou tyto dva typy inzerce oddělené, mají naši uživatelé stále možnost jednoduše umístit svou nabídku nejen na web, ale i do AVÍZA. Stačí na to jeden podávací formulář. Jakým způsobem se měnila tvář Avíza.cz si můžete prohlédnout v naší fotogalerii:

Filosofie firmy zůstává po celou dobu její existence stejná. Heslo “Bezplatně inzeráty občanů”, které je vidět na obrázku prvního vydání z roku 1990 platí i dnes. Stejně jako tehdy, i dnes si u nás můžete podat inzerát zdarma. Děkujeme, že využíváte naše služby.


Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *