Auto z autobazaru? Proč ne!

Pokud si chcete koupit vůz, máte dvě možnosti. Buď se rozhodnete se koupit nový automobil, nebo navštívíte nějaký autobazar. Každá z těchto možností má výhody i nevýhody.

Nový vůz je pro mnoho lidí cenově nedostupný, proto buďto navštíví autobazar nebo nahlédnou do nějaké inzerce automobilů. Vozy jsou zde levné a často vypadají jako nové. Pokud budete mít štěstí, můžou auta také jezdit jako nové. Měli byste si vždy vůz pečlivě prohlédnout. Na vše se prodejce zeptat a nechat jeho odpovědi zapsat do kupní smlouvy. Prodejce je totiž zodpovědný za fakta, která jsou uvedené v kupní smlouvě. Vy můžete dokonce do dvou let reklamovat skryté vady automobilu a prodejce musí sjednat náležitou nápravu. Tato záruka se však nestahuje na vady, které vzniknou z běžného používání automobilu.

Můj automobil jsem si pořídil také z druhé ruky. Nahlédl jsem do časopisu, kde byla stránka motoinzerce. Velmi mě zaujal inzerát s nadpisem prodám Škoda Felicia, který zveřejnil jeden autobazar. Tento vůz jsem sháněl, a proto jsem se s prodejcem zkontaktoval. Vše proběhlo tak, jak jsem si představoval. Vůz jezdil celkem dobře. Musel jsem provést pouze pár menších investic do nových brzdových destiček a podobně. S tím se ale u staršího vozu musí počítat. Lidé, kteří prodávají vůz, do něj už další peníze neinvestují. Proto si dobře prohlédněte stav automobilu a opotřebení jednotlivých komponentů.

Pokud vyberete správně, může být vaše koupě velmi výhodná. Riziko snížíte třeba prohlídkou vozu u nezávislého automechanika. Dobrý prodejce by se jí určitě neměl bránit. Pokud vše bude v pořádku, můžete ke koupi přistoupit. Vůz získáte mnohem levněji, než byste si ho kupovali nový. Z mých zkušeností, můžu koupi v autobazaru určitě doporučit. Na nový vůz podobných kvalit bych jinak vůbec nedosáhnul.


Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *