5 věcí, které se vyplatí koupit na inzerát

V dnešní době může každá koruna utracená navíc v rodinném rozpočtu citelně chybět. Přitom někdy peníze vyhazujeme úplně zbytečně. V některých případech se totiž rozhodně vyplatí podívat se na inzertním serveru po zboží z druhé ruky. Mnoho takto nabízených věcí je ve velmi dobrém stavu a cena může být i několikanásobně nižší než u nového zboží. Pro které inzerované nabídky tedy platí, že člověk není tak bohatý, aby zbytečně pohrdl levným nákupem?

1. Dětské zboží

Děti rostou velmi rychle. Co jim bylo včera akorát, dnes je jim už malé. Mezi inzeráty v našem dětském bazaru najdete plno věcí ve velmi dobrém stavu. A neplatí to pouze pro oblečení a botičky.  I hračky, kočárky nebo třeba autosedačky jsou po jednom dítěti prakticky jako nové. Stojí za to je obhlédnout. Úspora peněz může být nemalá, funkčnost a kvalita věcí naopak překvapivě slušná.

2. Kultura/zábava

Počítačová hra, která už byla dohrána do konce nebo majitele přestala bavit. Kniha, kterou se už nikdo nechystá číst. CDéčka s muzikou, kterou doma nikdo neposlouchá a filmy na které se už nikdo nedívá. Ceny těchto věcí mohou být v online bazaru výrazně nižší, přitom v čase neztrácí na kvalitě. Taková koupě se určitě vyplatí.

3. Nemovitosti

Rozdíl mezi cenou bytu v novostavbě a cenou staršího bytu je v řádech statisíců korun. Rozdíl v kvalitě bydlení v novém a starším bytě, navíc třeba po kompletní rekonstrukci, zase tak velký nebude. Prohlédnout si nabídky starších nemovitostí a vybrat si vhodné bydlení mezi nimi znamená ušetřit spoustu peněz.

4. Nábytek

Existuje mnoho životních situací, při kterých se potřebujete zbavit nábytku. A nemusí jít vyloženě o desítky let staré kusy po prarodičích. Stěhování, jiný vkus partnera, narození dítěte nebo třeba málo místa pro nový psací stůl… to všechno může znamenat velmi výhodné nabídky na prodej nábytku v takřka neporušeném stavu.

5. Stavební a instalační materiál

Zbytky ze stavby znamenají nepoužitý stavební materiál za výrazně nižší ceny než v obchodech. Mezi nabídkami v inzerátech nejde o nic neobvyklého. Přesvědčit se o tom můžete v naší rubrice Stavební materiál. Nepoužité cihly, nerozbalené pytle cementu, omítky nebo jiný stavební materiál a to vše v úplně stejném stavu jako v obchodě. Není tedy jediný důvod proč nevyužít výhodnější ceny.

 

V seznamu by se dalo určitě pokračovat dál. Například elektronika, bílé zboží nebo i automobily se dají sehnat za rozumnou cenu a v rozumném stavu. V těchto případech už ale laik nedokáže seriózně posoudit technický stav prodávané věci. Díky tomu se riziko, že koupě nebude zase až tak výhodná, výrazně zvyšuje.

Přesto je možné nebo dokonce téměř jisté, že jsem na nějaký tip na výhodný nákup v seznamu zapomněl. Pokud vás napadají další věci, které se rozhodně vyplatí koupit na inzerát a v seznamu chybí, uveďte je prosím v komentáři pod článkem. Můžete tak inspirovat ostatní čtenáře.


Komentáře

  • Hanka

    říká:

    Mě se určitě vyplatilo koupit si u vás přes inzerát pejska. I když to není zrovna z druhé ruky a asi ani výhodnější, ale náš Ben je i tak super. Takže díky :). Manžel si přes Avízo koupil lyže a je spokojený, takže lyže nebo jiné sportovní potřeby, to se může vyplatit.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *