Výběr automobilu přes internet a jeho koupě

Komerční sdělení

Žijeme v době, kdy se dá na internetu koupit kde co. Můžete si objednat knížky, oblečení, hotové jídlo i základní potraviny. Dostáváme se do doby, kdy si přes internet můžete koupit i auto či jeho součásti jako jsou autokoberce nebo kupříkladu zpětná zrcátka.

Sice to zatím není úplně tak, že byste na síti vyplnili objednávku a během pár dní vám poslíček před domem zacinkal klíči, můžete si přes internet auto aspoň vybrat a to hned několika způsoby. Některé salony a bazary mají na svých stránkách seznamy s dostupnými vozy a ceníky, ze kterých si vyberete, načež vyrazíte do zvoleného obchodu a zjistíte, zda je nabídka stále aktuální. Jsou salony, které pokročily tak daleko, že nabízejí možnost navolit si, co od svého auta očekáváte – autopotahy, autokoberce, barvu, technické parametry – a prodejce už vás kontaktuje a domluví s vámi osobní schůzku.

Na té si samozřejmě vybraný vůz vyzkoušíte, projedete se v něm, s prodejcem vyplníte závaznou objednávku a domluvíte se, jak za vozidlo zaplatíte. Pak už záleží na tom, zda je vámi zvolené auto na skladě či nikoliv; když není, nějaký čas si počkáte.

Automobil si na internetu můžete koupit i ojetý, v tom případě budete procházet stránky spíše autobazarů. Na nich najdete zmíněné seznamy nabízených aut, s popisem technických parametrů a ceníky; stejně tak si můžete projít inzeráty přímo od majitelů a koupit si auto bez zprostředkovatele. Je to obdobné jako obcházet bazary a pročítat inzeráty v novinách, akorát nemusíte vytáhnout paty z domu a inzeráty budou obsahovat více informací o technickém stavu, stejně jako fotky budou o mnoho kvalitnější.

Ve chvíli, kdy si na internetu vyberete auto, je postup stejný, jako o dealerů nových aut – vypravíte se do autobazaru a pokud tam vámi zvolené auto ještě bude, vyzkoušíte si ho a když si s ním „budete rozumět“, může být vaše.