Představení Realitní komory České republiky

Komerční sdělení

Realitní komora České republiky (dále jen RKČR) je občanským sdružením seskupující profesionály, kteří působí na českém realitním trhu, a to jak realitní kanceláře, tak také samostatné realitní makléře. Byla založena v roce 2009 úspěšnými realitními kancelářemi a makléři z celé České republiky. V současné době má komora téměř 3000 členů, přičemž tento počet stále narůstá, čímž se zvyšuje šance na splnění jednoho z hlavních cílů realitní komory – posouvat realitní trh na vyšší a vyšší úroveň a rozšiřovat její pole působnosti, které v důsledku úzké spolupráce s Realitní komorou Slovenské republiky přesahuje hranice ČR.

Členství v RKČR = jistota pro klienta

Členství v RKČR s sebou přináší celou řadu výhod nejen pro členské realitní kanceláře a makléře, ale také symbol záruky kvality a profesionality pro klienty, kteří s nimi vstupují do jednání. Členství poskytuje obchodním partnerům záruku, že se realitní makléř řídí etickým kodexem RKČR – má odbornou kvalifikaci, jedná vždy v zájmu klienta a hájí jeho práva, zachovává mlčenlivost v průběhu i po ukončení obchodního případu a neustále se zdokonaluje ve všech oblastech realitní činnosti.

Realitní makléř, který vstoupil do komory, se v průběhu realitního obchodování prokazuje osobní identifikační kartičkou, na ní je vyobrazena fotografie a profesní údaje makléře, deklaruje členství makléře v RKČR a je jedním z prostředků, jak makléř garantuje svoji profesionalitu, důvěryhodnost a záruku vysokého standardu poskytovaných služeb.

Poslání RKČR

RKČR klade největší důraz na prosazování a ochraňování zájmů realitních kanceláří a makléřů, současně však dbá i na čestné jednání a na ochranu oprávněných zájmů klientů. Dále usiluje o zavedení spravedlivého právního rámce pro licencování realitních kanceláří a makléřů a průběžné vzdělávání a zvyšování kvalifikace u svých členů (např. prostřednictvím akreditovaného kurzu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky nesoucí výstižný název „Realitní makléř“.

V současné době probíhají jednání o možnostech nové legislativní úpravy, která si klade za cíl regulaci podnikání na realitním trhu. RKČR se aktivně do těchto prací zapojuje a přenáší podněty odborníků z praxe na půdu Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

Významné osobnosti

V čele RKČR stojí od roku 2011 prezident Jiří Lorman, který se v realitní branži pohybuje již více než 21 let, je majitelem franchisingové společnosti Dumrealit.cz. Mezi další významné osobnosti stojící v čele RKČR patří předseda výkonné rady Milan Zavadil (M&M reality holding, a.s.), členové výkonné rady Iveta Kolesárová (IL REALITY) a Robert Hanzl (Next Reality), členové dozorčí rady Tomáš Satrapa (Coldwell Banker) a Petr Vlášek (Dumrealit.cz) a ombudsman Ondřej Mašín (Dumrealit.cz).

Iveta Kolesárová – zástupkyně Moravskoslezského kraje:

Iveta Kolesárová je majitelkou a ředitelkou společnosti IL GROUP, spol.s r.o., která působí v realitní činnosti na svých pobočkách pod značkou IL REALITY. IL REALITY mají sídlo v Ostravě, působí však také v Havířově, Opavě, Frýdku Místku a jeho okolí i na území hlavního města Prahy.

V realitní oblasti působí společnost od roku 2000, proto se velmi dobře orientuje v rámci tohoto businessu a její společnost je zárukou kvalitního a komplexního realitního servisu.

Iveta Kolesárová se stala v roce 2012 členkou výkonné rady Realitní komory České republiky a jejím hlavním úkolem je zastupovat realitní kanceláře Moravskoslezského kraje, reflektovat místní problémy realitního trhu a prezentovat je prezidiu RKČR. Iveta Kolesárová patří mezi úspěšné ženy podnikatelky vyznačující se skvělými komunikačními i řídícími schopnostmi.

Bydlí v Ostravě společně se svým dlouholetým přítelem a svou dcerou, je sportovně založená a ráda cestuje.  Ve svém volném čase se věnuje své rodině, která je pro ni velkou oporou při její náročné práci.