Máme novou verzi sekce Auto-Moto. Má nový vzhled a mění se i způsob vyhledávání

Počet uživatelů přistupujících k internetu z mobilních zařízení se každým rokem zvyšuje. Podle některých studií už v roce 2016 internetem brouzdalo dokonce více lidí na svém smartphonu nebo tabletu než na klasickém desktopu či notebooku. Na náš server sice zatím stále přichází o něco více lidí z počítačů, ale i u nás se 50% hranice návštěv z mobilů rychle blíží a brzy bude překonána.

Abychom zajistili větší komfort při prohlížení Avíza.cz na mobilních zařízeních, připravujeme responzivní verzi našich stránek, kterou budeme postupně nasazovat na celém našem webu. Dnešním dnem ji spouštíme v sekci Auto-moto. Spolu s ní dochází i k několika změnám ve způsobu vyhledávání mezi inzeráty.

Kromě toho, že se stránka přizpůsobí velikosti displeje, na kterém si ji prohlížíte, jsme přesunuli vyhledávací formulář z pravého do levého sloupce. Jak je patrné z obrázku vpravo, na menších displejích se formulář zavře a přesune pod fulltextové vyhledávání („Upřesnit výběr inzerátů“). U fulltextu nově nabízíme možnost odfiltrovat si inzeráty pomocí vzdálenosti od vybrané lokality. Stačí zadat PSČ a vzdálenost, ve které chcete hledat. Výsledky pak zobrazí všechny nabídky v požadované vzdálenosti od vybrané lokality.

Vyhledávání podle parametrů zadaných při podávání inzerce jsme také upravili. U jednotlivých položek se zobrazuje počet inzerátů, které danému výběru odpovídají. V případě, že danému parametru nevyhovuje žádný inzerát, položka se v levém sloupci vůbec nezobrazí.

Ve vyhledávání kromě odkazů, které vedou rovnou na stránku s výsledky, najdete také zadávání parametrů do číselných polí nebo výběr z několika položek pomocí tzv. checkboxů („zaškrtnutí“ vybrané položky). K tomuto kombinovanému způsobu vyhledávání jsme přistoupili kvůli větší svobodě našich uživatelů při rozhodování o jednotlivých parametrech hledaných nabídek. Výběr z položek, které nejsou řešeny odkazem je ale vždy potřeba potvrdit odesláním formuláře.

Doufáme, že provedené změny přinesou přehlednější a příjemnější prohlížení našich stránek na mobilních zařízeních a zjednoduší vaši práci při vyhledávání inzerátů na našich stránkách. Jakékoliv podněty ke změnám nebo komentáře k případným nedostatkům uvítáme. Můžete nám je napsat e-mailem na naši helpline.