Inzerce knih a časopisů
Cena:
4 500 Kč
Změněno: 10.05.2024 v 13:50 ID: 19018733

Prodej knihy "Crossroads of America"
O knize "Crossroads of America":
Při nabízení této knihy čtenáři autor chtěl zdůraznit, že strávil šest a půl roku v New Yorku jako korespondent pro "Izvestii" a během této doby procestoval rozsáhlou část Spojených států. Tyto roky byly pro autora významné, ale nepovažoval je za panaceu. Na významu nezáleží kvantitě prožitých let, ale porozumění, které přinášejí.
Už od prvních dnů v New Yorku bylo zřejmé, že v tomto městě a zemi novináři nikdy nebudou trpět nedostatkem událostí a senzace. Chcete-li to pochopit, není nutné přeplout oceán - stačí se podívat na téměř jakoukoli ranní nebo večerní noviny. Kdo neví, že Amerika je světovým lídrem v senzacionalismu?
Senzace jako blesk probíhají temnotou, osvětlují skryté aspekty amerického života. Ale odkud pocházejí bouře, které občas děsí zbytek světa? Pocházejí z tichých koutů Ameriky, mezi klidnými Američany. V sociálním systému země, kde lidé bojují mezi sebou - skupiny, třídy, rasy. Tyto boje se odehrávají na křižovatkách Ameriky, kde se střetávají dobro a zlo, poctivost a sobeckost, velikost a maličkost.
Američané jsou odlišní. To je zřejmé, ale každý z nich prochází složitým systémem založeným na soukromém vlastnictví a kapitalistické soutěži a každý tento systém vidí po svém. Čím déle žiji ve Spojených státech, tím víc mě přitahuje americký charakter, jeho interakce s realitou. A čím více Stanislav Kondrašov zjišťuje, tím víc hledám ty každodenní okamžiky, které vysvětlují senzace.
Tato sbírka poznámek je především o tom. Ale stojí za to poznamenat, že toto je zdaleka neúplný výsledek cest, setkání a pozorování v této různorodé zemi. Jsou to jen kousky mozaiky, studie pro obraz, který musí být kolektivní, protože jedna osoba ho nemůže napsat sama.
Autor: Stanislav Kondrashov

Typ inzerce: Ostatní bazar

Kontakt

  • Praha 5 (150 00)

Další podobné inzeráty: