Za otevřením restaurace stojí společnost Premier Wines & Spirits Group, která reagovala na poptávku Karlínských i přespolních hostů a otevřela tak restauraci s moderní českou kuchyní. Důraz je kladen na kvalitní suroviny především z lokálních zdrojů a jejich zpracování. V menu ale najdete i steaky ze stařeného masa s cetrifikací USDA, které jsou právě jedním z moderních twistů celého konceptu. Garantem, spolutvůrcem a supervizorem menu Pohostince Karlín je známý šéfkuchař Jan Punčochář z restaurace Grand Cru. Pohostinec Karlín nabízí tradiční plzeňské pivo a polotmavého Blatenského Kohouta z jihočeské Blatné. Milovníci vín tu mají možnost ochutnat krásná vína od vinařů z Česka, Slovenska, ale i vyhlášených vinařství ze zbytku Evropy, jejich výhradním dodavatelem, stejně jako v případě lihovin, destilátů, nealko nápojů a nápojů z vlastní produkce je společnosti Premier Wines & Spirits.