Půjčky přes internet. Jaké mají výhody a alternativy

Půjčit si peníze online je dnes otázkou několika minut. Má rychlá půjčka vždy smysl? A existuje alternativa, jak řešit nenadálé výdaje bez zadlužení?

Photo by Micheile Henderson on Unsplash

Výhody online půjček

Online půjčka je jednoduchým a rychlým řešením, jak si poradit s nenadálými výdaji a finanční tísní. Nabídka takových úvěrů je navíc nesmírně široká a poskytují ji jak bankovní, tak i nebankovní instituce. Půjčku přes internet si sjednáte na počítači v pohodlí domova i odkudkoli z mobilu. Po rychlém schvalovacím procesu navíc máte peníze zpravidla ještě tentýž den na účtu.

Na co si dát pozor

Při výběru online půjčky nesledujte jen výši úrokové sazby. Pro srovnání úvěru vám lépe poslouží hodnota RPSN (roční procentuální sazba nákladů). Zahrnuje totiž veškeré poplatky za poskytnutí půjčky, vedení účtu, úroky a podobně. Pokud si chcete půjčit od nebankovní instituce, je na místě dvojnásobná obezřetnost. Ověřte si, že tento poskytovatel má licenci od ČNB, pročtěte si recenze i podmínky poskytnutí úvěru.

Alternativa v podobě odložené platby

Ne vždy je ale nutné řešit nedostatek financí půjčkou. Pokud jste se před výplatou dostali do problémů nebo máte nečekané výdaje, lepší variantou pro vás bude odložená platba. Tato novinka na poli tuzemské e-commerce se pomalu rozrůstá a setkat se s ní můžete na malých i velkých e-shopech. Že nevíte, o co se jedná?

Nakupte teď, plaťte až za 14 dní

Odložená platba je služba, se kterou můžete nakoupit hned, ale zaplatit až později. Je zcela zdarma a pořídíte s ní věci běžné potřeby, jako je prací prášek nebo krmivo pro zvířata, ale také elektroniku a domácí spotřebiče. Při nákupu v e-shopu postupujete jako obvykle s tím rozdílem, že v košíku při volbě dopravy a platby zvolíte „Zaplatit až za 14 dní s MALL Pay“. Objednávka je téměř ihned na cestě k vám. Vy ji můžete do 14 dnů zaplatit kartou nebo převodem na účet MALL Pay. Abyste na to nezapomněli, MALL Pay svým zákazníkům včas rozesílá SMS zprávy a e-mail s upozorněním, že se blíží datum splatnosti.

Komerční sdělení